KORISNIKE GMAIL USLUGE IZNENADILE KOSTURSKE LOBANJE: Novi virus zahvatio Gugl
Foto: Profimedia

Hakeri ponovo napadaju

KORISNIKE GMAIL USLUGE IZNENADILE KOSTURSKE LOBANJE: Novi virus zahvatio Gugl

Tech -
Korisničke naloge "Gmail" usluge napao je novi, zastrašujući virus. Prilikom otvaranja svojih naloga, korisnicima su iskakali emotikoni u obliku lobanje s ukrštenim kostima.
Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Oni koji su "mišem" prešli preko ovog emotikona dobili su poruku: "Špijun komponenti, špijun kanala i špijun podataka''. Spekuliše da bi ovaj virus mogao imati za cilj regrutaciju Guglovih stručnjaka od strane hakera. Lobanje se pojavljuju onima koji koriste pretraživače "Google Chrome", "Firefox" i "Egde".

Iz kompanije Gugl su poručili da će ovaj problem biti rešen odmah. ''Želim da potvrdim da je problem uklonjen i da ovom prilikom zahvalim svima koji su radili na njegovom uklanjanju. Želio bih da istaknem da je ovaj virus bio samo kozmetički tj. da nije naneo nikakvu štetu'', rekao je Andy B. iz te kompanije.

Gugl nije jedina kompanija koja ima problema s opakim virusima. Ove jeseni Eplova aplikacija "App Store" bila je zaražena virusom koji je pronalazio put do operativnog sistema korisnika, a uspeo je da zarazi čak 500 miliona mobilnih telefona.

(The Verge)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track