OTKRIVEN SJAJAN TRIK: Evo kako da brže zatvorite vrata lifta
Foto: Foro Profimedia

Dugme radi

OTKRIVEN SJAJAN TRIK: Evo kako da brže zatvorite vrata lifta

Tech -
Ako mislite da je dugme za brže zatvaranje vrata u liftu varka, znajte da postoji drugi način kako možete ubrzati stvari.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mnogi se pitaju da li uopšte funkcioniše dugme za zatvaranje vrata u liftu, jer obično deluje kao da se ništa ne ubrzava nakon pristiska.

Ako ste se i vi ponekad zapitali da nije reč o placebo efektu čiji je jedini cilj izazivanje frustracija, kako se ispostavlja, to nije istina. Naime, kompanije koje proizvode liftove tvrde da sve, pa tako i navedeno dugme, funkcioniše, objašnjava Business Insider.

Ali, moguće je da postoji nekoliko razloga zašto ne radi ili vam se čini da ne radi. Kao prvo, vreme "paljenja" ove funkcije je duže, pa nećete imati osećaj da se lift brže pokrenuo. Drugi razlog može biti da je dugme pokvareno, a treći da je namenjeno samo hitnim slučajevima i da funkcioniše samo uz pomoć ključa (što baš i nema smisla, ali nećemo ulaziti u dublju raspravu).

Ali srećna vest je da postoji način kako možete ubrzati zatvaranje vrata. Naime, ako stanete na spratu na kom niko ne uđe i ne izađe iz lifta, on će stajati u mestu i čekati novu naredbu. U tom slučaju izbacite ruku izvan lifta, kako bi podstaknuli rad senzora, i brzo je vratite natrag. Lift će 'pomisliti' da je neko ušao ili izašao i automatski će se nakon toga brzo zatvoriti vrata.

Source: Futuristic elevator display found in Korea by yongnam367c on Rumble

(express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track