Ruski tajkun presađuje robotu ljudski mozak
Foto: Kurir

Ruski tajkun presađuje robotu ljudski mozak

Tech -
Projekat ima četiri faze, a oko 100 naučnika već radi na prvoj fazi koja će biti završena 2020 godine

MOSKVA – Ruski tajknu Dimitri Itskov odlučio je da uz pomoć naučnika stvori humanoidnog robota u koga će presaditi ljudski mozak, što će omogućiti da ljudi duže žive, a kasnije i da postanu besmrtni.

Itskov se na ovaj korak odlučio se gledajući film “ Avatar” Džejmsa Kamerona,a krajnji cilj bio je stvoriti humanoidnog robota koji će uz pomoć ljudskog mozga imati svest i ličnost presađeni u ljudsko telo.

Ideja o presađivanju mozga temelji se na radu američkog naučnika Roberta Vajta koji je dokazivao da je moguće majmunski mozak ukloniti i preko umetnog sistem telo održati u životu.

Na inernet stranici kompanije Rusija 2045 projekat ima četiri faze, a oko 100 naučnika već radi na prvoj fazi koja će biti završena 2020 godine, a cilj je stvoriti robotizovanu ljudsku kopiju kojom će upravljati ljudski mozak.

Druga faza biće okončana 2025 godine, a uključuje presađivanje mozga.

Treća faza započeće 2030, a biće završena 2035 godine i predviđa robota sa umetnim mozgom u koga će preseliti ličnost i svet umrlog čoveka, a zadnji deo projekta uključuje stvaranje hologramskog tela što će biti realizovano u periodu između 2040 i 2045,a cilj je upostavljanje autonomsnog sistema koji će očuvati umetnim putem nervni sistem da mozak nebi odumro.

http://www.youtube.com/watch?v=nEQBu4_vfgI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track