KREATIVNO TAKMIČENJE: Viber predstavio pobednike konkursa Moj grad, moj vajb
Foto: PR

Među finalistima i Srbin

KREATIVNO TAKMIČENJE: Viber predstavio pobednike konkursa Moj grad, moj vajb

Tech -
Najbolja rešenja za Berlin, Insbruk, Istanbul, London i San Francisko dobijaju svoje stiker pakete na Viberu

LONDON - Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka sa preko 664 miliona jedinstvenih korisnika širom sveta, danas je predstavio najbolje radove “iz pera” pet umetnika koji su učestvovali u kreativnom konkursu za dizajn stiker paketa iz serije ‘Stiki Fingers: Moj grad, moj vajb’.

Petorica nagrađenih su Nino Navara (SAD), Adru Gavriš (Rusija), Pi Le Mond Lemon (Velika Britanija), Steve Džerald (Indonezija), Kimija Džastus (Nemačka) – za svoj autentičan prikaz pozitivnih vibracija izabranih omiljenih gradova - San Franciska, Istanbula, Insbruka, Londona i Berlina.

Hiljade prijavljenih radova iz oko 100 zemalja prestavilo je “vajb” omiljenih gradova u formi dizajniranih stiker paketa učesnika konkursa. Osim osvajanja nagrade u iznosu od 1.00 dolara, pet pobednika imaće priliku da rade u zvaničnom Viber dizajn studiju kako bi oživeli svoja rešenja i pretočili ih u Vajber stiker pakete.

Isti će se naći u globalnoj ponudi preko Vibera – i biti korišćeni od strane miliona korisnika širom sveta. Nagrađenim umetnicima će istovremeno sledovati I deo profita od svakog prodatog stikera, koji će biti promovisani kroz sve aktivne društvene mreže Vibera.

Pored pet pobednika, još 15 finalista - među kojima je i Srđan Vidaković - dizajner iz Srbije – će primiti nagradu od 1.000 dolara za prikazanu kreativnost u svojim radovima. Među njima su predstavljene metropole Las Vegas, Toronto, Hong Kong i Amsterdam.

Finalisti i pobednici su izabrani od strane komisije koju su sačinjavali kreativni direktor Vibera Erez Šočer, Alon Boroda (kreativni menadžer odeljenja za stikere u Viberu), Stanislav Makarenko (alias ‘drovk’, nagrađeni umetnik prvog konkursa Stiki Fingers, onlajn zvezda Džulijana “YesJulz” Godar i grafiti umetnik Alek Monopoli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track