VajFaj ubija spermatozoide

Ubica

VajFaj ubija spermatozoide

Tech -
Kada su uzorci stavljeni ispod računara priključenog na bežičnu mrežu, posle četiri sata izlaganja je konstatovano da je u proseku četvrtina spermatozoida prestala da plovi, a da je devet odsto njih imalo oštećen DNK

VAŠINGTON - Priključivanje na bežičnu mrežu "VajFaj" preko računara može da ima štetne posledice po kvalitet sperme korisnika, pokazali su rezultati istraživanja argentinskih naučnika koje je objavio časopis "Plodnost i sterilitet" - FS (Fertility and Sterility).

Naučnici su došli do tog zaključka obavivši ispitivanje na grupi zdravih muškaraca čiji su uzorci sperme stavljeni ispod računara, preneli su francuski mediji.

Kada su uzorci stavljeni ispod računara priključenog na "VajFaj", nakon četiri sata izlaganja je konstatovano da je u proseku četvrtina spermatozoida prestala da plovi, a da je devet odsto njih imalo oštećen DNK, preneli su francuski elektronski mediji.

Kada su uzorci stavljeni dalje od računara, samo 14 odsto spermatozoida je prestalo da pluta, a kod tri odsto je primećen oštećen DNK.

Naučnici smatraju da bi uzrok te degradacije mogla da budu elektromagnetna zračenja tokom komuniciranja preko "VajFaj" mreže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track