(VIDEO) MILIONI ODUŠEVLJENIH TURISTA: Pogledajte u šta je ovaj vajar pretvorio dno okeana
Foto: Profimedia

Napravljen od ekološkog betona

(VIDEO) MILIONI ODUŠEVLJENIH TURISTA: Pogledajte u šta je ovaj vajar pretvorio dno okeana

Tech -
"Museo Atlantico" je prvi podvodni savremeni muzej umetnosti u Evropi, a prvu fazu skulptura izvajao je međunarodno priznati skulptor Džejson Dekajres Tejlor u februaru.

The Rubicon, #museoatlantico #lanzarote #jasondecairestaylor #artificialreef #botanicalgarden #underwaterworld #underwatermuseum

Posted by Jason deCaires Taylor on Monday, February 15, 2016

Smešten u vodama blizu obale Lanzarote na Kanarskim ostrvima, Španija, "Museo Atlantico" je jedinstvena znamenitost sa postavkom skulputra napravljenih 12 metara ispod površine okeana.

Muzej bi trebalo da bude završen do decembra 2016. godine, sastojaće se od 10 podvodnih galerija i biće dostupan roniocima i ljudima koji će moći da posmatraju izložbu kroz stakleno dno na brodovima.

Museo Atlantico Underwater Museum Opens In LanzaroteInternationally acclaimed sculptor Jason deCaires Taylor launched...

Posted by XEXE - entertainment portal on Saturday, February 13, 2016

Osim što predstavlja pravu turističku atrakciju, ove mistične skulpture u vodenom okruženju zapravo su mali ekološki projekat pomoću kojeg se povećava biomasa organizama koji "nastanjuju" statue.

Materijal koji se koristi za izradu izlivaka potpuno je bezbedan za prirodu, a zbog efekta koji ova umetnička dela ostavljanju na posetioce, Džejsonu stalno stižu nove porudžbine za lokacije za izgradnju podmorskih muzeja i parkova skulptura širom sveta.

Underwater Atlantic Museum opens off Spain's Lanzarote http://buff.ly/1PR39gv - a new holiday activity

Posted by KT Metal Design on Sunday, February 14, 2016

"Museo Atlantico" će biti prvi podvodni muzej u Evropi i u Atlantskom Okeanu, a dizajniran je da traje hiljdama godina. Ove "dinamične" galerije, koje će podvodni svet menjati u narednim godinama, do kraja februara biće zvanično otvorene za posetioce, a nove galerije biće dodavane dok izgradnja muzeja ne bude završena.

(Boredpanda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track