(VIDEO) BUDUĆNOST JE BLIZU: Pogledajte u čemu ćemo se voziti 2018!
Foto: Facebook Printscreen

Naučna fantastika

(VIDEO) BUDUĆNOST JE BLIZU: Pogledajte u čemu ćemo se voziti 2018!

Tech -
Američka kompanija tvrdi da će leteći automobili jezditi nebom već za nekoliko godina.

Kola na električni pogon sporo ali sigurno napreduju i sve su češća pojava u svetu. Nadovezujući se na taj trend, kompanija iz Masačusetsa, "Terrafugia", tvrdi da će biti u mogućnosti da proizvede polu-električni, samovozeći, leteći automobil za samo dve godine.

Terrafugia TF-XThe conceptual design of TF-X is in development stages right now. Production date is estimated at another 8-12 years, with its price being consistent with high-end luxury cars.

Posted by Wonderful colours & things i like on Sunday, February 28, 2016

Zvaničnici kompanije rekli su da će izrada funkcionalnog prototipa TF-X, letećeg automobila biti završena do 2018. godine, a nadaju se da će ga izbaciti na tržište između 2024. i 2028. Kompanija takođe tvrdi da automobil neće biti skuplji od običnih luksuznih automobila, i da će moći da stanu u garažu standardne veličine.

Budućnost kakvu smo gledali u filmovima "Peti element" i "Bladerunner" možda i nije tako daleko. Koncept TF-X automobila pokazuje da će moći da se vozi kao standardni četvorotočkaš sa četiri sedišta, uz dodatak dva propelera sa strane koji bi ga podizali sa zemlje. Prema sajtu kompanije automobil će moći da razvije brzinu od 320 km na čas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track