Fejsbuk se priprema za kupovinu Glansa

Novo preuzimanje

Fejsbuk se priprema za kupovinu Glansa

Tech -
Spekuliše se da je verovatni razlog preuzimanja Glansa to što ova kompanija razvija aplikaciju za smartfone koji olakšava uspostavljanje kontakta sa osobama koje imaju slična interesovanja

SAN FRANCISKO – Samo mesec dana posle kupovine Instagrama i nekoliko nedelja pred prvu javnu ponudu svojih akcija na berzi kompanija Fejsbuk odlučila se za još jedno preuzimanje.

Ovaj put prema izveštaju američkih medija nalazi se kompanija Glans koja je osnovana 2010. godine.

Koliko je Zakerberg nameravao da izdvoji za kupovinu ove mlade kompanija zasada je nepoznato, ali siguro cena za preuzimanje Glansa neće biti niža od milijardu evra, koliko su izdvojili za kupovinu Instagrama.

Spekuliše se da je verovatni razlog preuzimanja Glansa to što ova kompanija razvija aplikaciju za smartfone koji olakšava uspostavljanje kontakta sa osobama koje imaju slična interesovanja, kada se nalaze u međusobnoj blizini.

Naime ova aplikacija uz pomoć podataka sa fejsbuka i drugih internet stranica i mreža upozorava korisnika kada se u njegovoj bilzini nalazi njegova srodna duša.

Fejsbuk se priprema za prvu javnu ponudu svojih akcija preko berzanskog indeksa Nasdak, a akcije bi se trebale početi kotirati na njujorškoj berzi 18.maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track