OVO JE 10 PROMENA KOJE FEJSBUK SPREMA: Da li ste spremni za inovacije?
Foto: Profimedia

Poboljšane opcije

OVO JE 10 PROMENA KOJE FEJSBUK SPREMA: Da li ste spremni za inovacije?

Tech -
Spremite se za nove mogućnosti na Fejsbuku.

Društvena mreža Fejsbuk se konstantno unapređuje, pa nas u ovoj godini očekuje veliki broj novih mogućnosti. U nastavku vam donosimo deset stvari koje će Fejsbuk učiniti još boljim, a neke od njih su se već pojavile.

Poboljšana opcija Events

Ugrađivanjem poboljšanih algoritama, poboljšali su se predlozi za najave događaja koji se baziraju na učestvovanju vaših prijatelja, lokacije ili događanja na kojima ste pre bili.

Višejezične objave

Ova nova opcija omogućava stvaranje višejezične objave, a uključuje se na sledeći način: Page Settings -> General -> Post in Multiple Languages -> Allow.

Igranje šaha

Šah je odnedavno integrisan u Messenger aplikaciju, a kako bi započeli igru potrebno je poslati poruku @fbchess play prijatelju s kojim želite da igrate.

Privatni odgovori na komentare

Umesto da na neki komentar odgovorite javno, sada to možete uraditi i putem privatne poruke. Opcija se nalazi odmah uz “reply” na pojedinom komentaru.

Deljenje delova pesama

Opcija koja je za sada dostupna samo na iOS-u, uskoro dolazi i na desktop. Sa raznih servisa za streaming moći ćemo da šaljemo delove pesama u trajanju od 30 sekundi.

Dodavanje ličnih informacija na vaš profil

Prostor u kojem ćete napisati nešto više o sebi sadrži 101 slovni znak, a možete mu dodati i pet fotografija. Pojavljivaće se u levom stupcu pored vašeg Timelinea.

Insights na poslovnim profilima

Uz pomoć dodatnih opcija moći ćete da vidite koliko je ljudi koristilo Facebook u krugu od 50 metara od vaše prodavnice, kafića, restorana ili hotela i na taj način dobiti pregled demografskih podataka o njima kako biste uz pomoć ovih informacija bolje targetirali oglase.

Facebook Mentions

Ova opcija je bila popularan način da poznate i slavne osobe stupe u kontakt sa svojim obožavateljima, ali je od skoro dostupna svima.

Bolja pretraga

Kada prođe beta testiranje i bude puštena u javnost, ova opcija bi trebalo da omogući pretraživanje profila vaših kontakata po ključnim rečima.

Integracija Ubera u Messenger

Kao i još neke od navedenih opcija, ova je trenutno dostupna samo u Americi, ali je uskoro očekujemo i na našim nalozima.

Foto profimedia
Foto profimedia

(Bug.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track