(VIDEO) OSTVARIO FANTAZIJU: Samo za sebe napravio savršenu Skarlet Johanson
Foto: Facebook Printscreen

Prototip

(VIDEO) OSTVARIO FANTAZIJU: Samo za sebe napravio savršenu Skarlet Johanson

Tech -
Riki Ma (42), grafički dizajner i zaljubljenik u robotiku, ostvario je svoj dečaki san - napravio je robota kog je i dizajnirao.

"Zašto to radiš? Da li si ti normalan? Znaš li koliko to košta? Znaš li uopšte kako ćeš to napraviti?" , samo su neka od pitanja koja su postavljali prijatelji i poznanici izumitelja Rikija Mae kad im je predstavio svoju viziju.

Ideju je dobio još kao mali, dok je gledao i čitao stripove “Transformers”. Nije ostao pasivan, odvažio se i rezultat je fasacinantan - humanoidni robot koji podseća, na holivudsku glumicu Skarlet Johanson, seks ikonu novog veka. Strpljivo je radio godinu i po dana, a za to je vrieme potrošio je ukupno skoro 50.000 evra.

"Kad sam počeo da je stvaram, shvatio sam da treba da se upoznam sa dinamikom, elektromehanikom i programiranjem, što mi je bila potpuna nepoznanica, jer nikad nisam ni studirao programiranje", izjavljuje Riki. Osim toga, morao je da napravi silikonsku kožu koja će savršeno prijanjati na “kostur”, dok je pomenuti kostur čak 70 odsto napravljen pomoću 3D štampača.

Mark 1, kako je nazvao prototip “ženskog” robota, zasad prepoznaje neke naredbe. Kad joj tvorac uputi kompliment da je lepa, ona se nasmeši i namigne. Može savijati prste ruke, pomera noge, savija trup, a čak izgovara i jednostavne rečenice. Riki Ma predstavio je svoj izum u Hongkongu.

Veruje da će pronaći sponzorstvo i izazvati maštu ulagača, kako bi nastavio da razvija svoju lepoticu, čije ime zasad skriva.

(Daily Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track