ŠTA TREBA DA SAKRIJETE NA FEJSBUKU: Ovih pet stvari morate pod hitno obrisati sa društvene mreže
Foto: Profimedia

Lične informacije

ŠTA TREBA DA SAKRIJETE NA FEJSBUKU: Ovih pet stvari morate pod hitno obrisati sa društvene mreže

Tech -

Pre početka korišćenja Fejsbuka vi pristajete da informacije o sebi podelite s ovom društvenom mrežom koja će ih onda prodati oglašivačima. Sve što gledate i sve na šta kliknete beleži se na Fejsbukovim serverima, ali i vaš profil tu igra veliku ulogu.

Sledećih pet informacija o sebi odmah obrišete, budući da se korisničko iskustvo u budućnosti neće previše promeniti.

Mesto gde živite

U slučaju da neko ostvari pristup vašem profilu, vaša bi im adresa mogla pomoći pri činjenju dodatne štete. Osim toga, precizna lokacija pomaže oglašivačima da vam serviraju još osobnije oglase. Ako baš želite da otkrijete svoju lokaciju, umesto tačne adrese navedite samo grad.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Mesto gde radite

Razlozi za uskraćivanje ove informacije isti su kao i slučajem mesta življenja, s tim da, kada ne navedete svoje radno mesto i istoriju poslovnih angažmana ostavljate mogućnost bivšim kolegama da vam uruše trenutnu poziciju.

Telefonski broj

Upisivanje broj vašeg telefona je nešto na čemu društvena mreža insistira, kako biste mogli bolje zaštititi svoj nalog. Ipak, kada ga date Fejsbuku, putem vašeg broja ljudi mogu doći do vašeg profila, a to verovatno ne želite. Umesto davanja svog broja možete putem servisa kao što je "Google Voice" ostvariti sve sigurnosne opcije koje dolaze s davanjem broja Fejsbuku, ali bez ovakvih problema.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Datum rođenja

Osim što ćete brisanjem datuma rođenja izbeći zahvaljivanje svim ljudima koji su vam čestitali rođendan, bićete u boljoj poziciji da se zaštitite ako vam neko uđe na profil.

Stavovi i interesi

Možete objavljivati šta god želite na vašem nalogu, ali kada vas Fejsbuk pita za koga biste hteli da glasate na na dolazećim izborima ili kojoj veroispovesti pripadate, možda je bolje da te informacije ne podelite s mrežom.

(New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track