(FOTO) VELIKA PREVARA NA WHATSAPP: Ako vam je stigla ova poruka, nikako je ne otvarajte
Foto: Whatsapp

Virus

(FOTO) VELIKA PREVARA NA WHATSAPP: Ako vam je stigla ova poruka, nikako je ne otvarajte

Tech -

Navodna 'ekskluzivna' verzija popularne aplikacije za slanje i primanje poruka sadrži virus koji hakeri kasnije koriste da vam ukradu podatke.

Lakoverni korisnici aplikacije "WhatsApp" postali su meta sajber kriminalaca koji pokušavaju da prevare nagovaranjem na preuzimanje 'ekskluzivne' verzije aplikacije pod imenom 'WhatsApp Gold'

Određeni broj korisnika WhatsApp aplikacije prijavilo je da prima poruke koje od njih traže da se prijave na servis 'WhatsApp Gold' putem internet stranice tog servisa.

Korisnici se na prijavu i preuzimanje mame opcijama za koje kriminalci tvrde da su do sada bile dostupne samo poznatim osobama, a uključuju mogućnost slanja više stotina fotografija odjednom, nove emotikone, video pozive i dodatne sigurnosne postavke.

To su svakako notorne gluposti. 'WhatsApp Gold' je virus putem kog kriminalci ostvaruju pristup vašim podacima, uključujući i lokacije.

「邊有咁大隻蛤乸隨街跳?」呢句野真係無講錯,近日接二連三有WhatsApp用戶收到邀請,訊息訛稱只要下載黃金版WhatsApp,就能加強原有WhatsApp嘅功能,但原來呢個程式屬於惡意性質,令使用者嘅個人資料隨時被盜。為免中招,大家切勿下...

Posted by Puff.hk on Wednesday, May 25, 2016

Ovo nije prvi put da su se korisnici WhatsApp našli na meti kriminalaca koji su im nudili 'ekskluzivnu' verziju aplikacije, samo se tada ta aplikacija zvala "WhatsApp Plus".

U slučaju da ste preuzeli aplikaciju, WhatsApp će vam zabraniti korišćenje svoje prave aplikacije te ćete nakon deinstalacije i čišćenja uređaja od nepoželjnog programa morati da sačekate 24 sata pre nego što ponovo možete koristiti WhatsApp.

Podsećamo, aplikacije za mobilne telefone preuzimajte isključivo iz Google Play trgovine ili App Store aplikacije, a aplikacije koje zvuče predobro da bi bile istinite najverovatnije to nisu, te ih treba ignorirati.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track