Samsung lansira novi smartfon galaksi S3

Samsung lansira novi smartfon galaksi S3

Tech -
Galaksi S3" će pokretati operativni sistem "android 4.0", sadržaće vokalnog (glasovnog) pomoćnika, prepoznavaće likove, automatski će birati brojeve nakon odabira kontakta i sam će "podizati slušalicu" kada se približi uhu

SEUL - Južnokorejski "Samsung" najavio je da će za nekoliko dana lansirati na tržište svoj "smartfon" - "galaksi S3", koji će biti ponuđen po minimalnoj ceni od oko 650 evra.

Tim telefonom se još pomeraju granice mobilne tehnologije, preneli su francuski elektronski mediji.

"Galaksi S3" će pokretati operativni sistem "android 4.0", sadržaće vokalnog (glasovnog) pomoćnika, prepoznavaće likove, automatski će birati brojeve nakon odabira kontakta i sam će "podizati slušalicu" kada se približi uhu, a omogućavaće i lako prebacivanje pesama i fotografija na drugi "galaksi S3", kada se dva uređaja samo spoje "leđima".

Treći po veličini japanski telefonski operater "Softbenk" bi, takođe u junu, trebalo da počne prodaju "smartfona" koji meri radioaktivnost, što je svetska premijera.

To se postiže zahvaljujući ugrađenom dozimetru, a proces se obavlja jednostavnim pritiskom na dugme."Fejsbuk", istovremeno, želi što pre da proizvede sopstveni "smartfon", objavio je "Njujork tajms" koji 2013. godinu navodi kao određeni rok.

Ideja nije nova, jer prvi planovi za razvoj "Fejsbukovog" telefona datiraju od 2010. godine.

"Fejsbuk" tako nastavlja da radi sa tajvanskim HTC-om na projektu "Bafi" vezanom za telefon s instaliranim operativnim sistemom "androidom" koji omogućava dubinsko integrisanje njegovih usluga, kao što je objavljeno lane na veb sajtu "All Things Digital".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track