BILI SU NAJMOĆNIJI, A SADA SU NA DNU Direktor Nokie: Nigde nismo pogrešili, ali nekako smo propali
Foto: Ap

Zaplakao

BILI SU NAJMOĆNIJI, A SADA SU NA DNU Direktor Nokie: Nigde nismo pogrešili, ali nekako smo propali

Tech -

Na kraju konferencije za medije na kojoj je objavljeno da ovu poznatu kompaniju preuzima Majkrosoft, izvršni direktor Nokie je svoje izlaganje završio rečima: Nismo uradio ništa pogrešno, ali smo nekako propali. Zatim je zajedno sa svojim najbližim saradnicima - zaplakao.

Nokia je bila respektabilna kompanija. Oni nisu pravili greške u svom poslovanju, ali svet se prebrzo promenio a njihovi protivnici su bili previše moćni.

Oni su propustili da dalje uče, da se menjaju, i na taj način su propustili mogućnost da ostanu veliki. Ne samo da su propustili priliku da zarade veliki novac, već su izgubili i šanse za opstanak.

Poruka ove priče je, ako se ne promenite, bićete uklonjeni iz takmičenja.

Nije pogrešno da ne želite da učite nove stvari. Međutim, akovaše misli i način razmišljanja ne mogu da uhvate korak sa vremenom, bićete eliminisani.

Pouke:

- prednost koju ste imali juče, biće istopljena trendovima sutrašnjice. Ne morate da uradite ništa loše, ali ako se vaši konkurenti popnu na talas i urade pravu stvar, vi možete propasti.

Dajte sebi priliku za promenu i poboljšanje. Ako vas drugi prisile na promene, imaćete utisak da ste odbačeni.

Oni koji odbijaju da uče i da se unapređuju, svakako će jednog dana postati tehnološki višak i nevažni za industriju. Takvi će naučiti lekciju na tvrđi i skuplji način.

(linkedin.com/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track