PAMET U GLAVU: Ovih 7 stvari nikako ne treba da objavljujete na Fejsbuku
Foto: Profimedia

Pravi savet

PAMET U GLAVU: Ovih 7 stvari nikako ne treba da objavljujete na Fejsbuku

Tech -

Internet zaštita je u današnje vreme postala bitnija od zaključavanja ulaznih vrata vašeg doma, a u to ime ćemo vam pružiti nekoliko saveta kako da izbegnete nevolje uzrokovane najvećom društvenom mrežom.

Izbegavajte da na Fejsbuku objavljujete navedene stavke:

1. Slike pasoša ili vozačke dozvole

U prirodi svih ljudi je da podele dobre vesti sa svojim bližnjima, međutim nisu vam baš svi Fejsbuk prijatelji toliko bliski, tako da izbegavajte da objavljujete sliku svoje glanc nove vozačke dozvole, ili pasoša. U tom trenutku vam to možda nije važno, ali niz brojeva na njima koji vama ne znači ništa, neko ume da protumači vrlo dobro.

2. Planovi za odmor

Nisu samo cifre i kodovi rizični za objavljivanje, uostalom da li baš morate da podelite sa svima kuda ste se zaputili za raspust ili godišnji odmor? U najmanju ruku ste pored izlaganja opasnosti i krajnje iritantni.

3. Bankovni računi

Nadamo se da ne moramo da pojašnjavamo ovu stavku. Kreditnoj kartici nije mesto na Fejsbuku.

4. Kućnu adresu

Možda vam deluje glupo, ali je statistika pokazala da mnogi korisnici svojevoljno otkrivaju svoje adrese potpunim strancima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Slike svoje dece

Dobro, u redu je objaviti po koju fotografiju vašeg mališana, ali da li zaista mislite da je lavina slika potrebna vašim prijateljima? Pored toga, valja proveriti i kako vam je podešena privatnost profila, jer verovatno ne želite da stranci "uživaju" u vašoj intimi.

6. Žalbe na šefa

Kakve god da su okolnosti nemojte da se koristite društvenim mrežama kako biste izrazili nezadovoljstvo svojim nadređenim. Ako mislite da vam je počinjena nepravda recite mu/joj to u lice, ili nemojte uopšte.

7. Copy/paste statuse

Sigurno su vam poznati oni statusi koji se završavaju "...ako ne lajkujete/šerujete ovaj status" pa se uglavnom završavaju nekom kletvom. Ne nasedajte na gluposti i sujeverje. Uostalom mnogi hakeri infiltriraju svoje viruse u ovakve postove.

(indy100/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track