KINESKI ZMAJ: Stigao je HUAWEI Mate 9, najbrži smartfon na svetu!
Foto: Kurir

Veliki korak napred

KINESKI ZMAJ: Stigao je HUAWEI Mate 9, najbrži smartfon na svetu!

Tech -

Ljudi koji su osmislili ceo koncept Huawei Mate 9 telefona krenuli su od jednostavnog pitanja: Kako poboljšati svaki element iskustva sa pametnim telefonom?

Kao odgovor na to pitanja ponudili su najsvremenija hardverska i softverska rešenja, a rezultat je nova serija Mate uređaja koja oduzima dah svojim novinama.. i spolja i iznutra.

Mate 9 stiže u "običnoj" i "Porsche design" verziji, i namenjen je onima koji žele isključivo najbolje od jednog telefona - vrhunske performanse spakovane u prelepo dizajnirano kućište, profesionalnu kameru, najnaprednije mrežne tehnologije, kao bateriju koja ce pokretati Mate 9 dugo nakon sto onaj Duracell zeka ode na spavanje.

Vec prilikom prvog kontakta sa njim biće vam jasno da se radi o uređaju koji je napravljen da se umeša u borbu za prvu poziciju kada su pametni telefoni u pitanju.

Luksuzno dizajniran, zaobljenh ivica sa fino uklopljenim detaljima i širokom paletom boja u kojima je dostupan, Mate 9 izgleda jednostavno prelepo.

Što se tiče kvaliteta izrade retko koji telefon će ostaviti toliko dobar utisak kada ga uzmete u ruku - imaćete utisak da je ceo napravljen od jednog komada metala sa staklom sa prednje strane.

Iza tog stakla nalazi se 5,9 inčni full HD ekran sa impresivnim prikazom boja, visokim kontrastom i filterom za plavo svetlo koji će štititi vaše oči prilikom dugog korišćenja, naročito u uslovima slabog osvetljenja.

Sa zadnje strane telefona nalazi se dual kamera (ima dva senzora od 20 i 12 megapiksela) čuvenog nemačkog proizvođača Leica i ona je priča za sebe. U kombinaciji sa blicom i laserskim meračem udaljenosti ova kamera će svim vašim fotografijama dati izgled profesionalnih.

Selfistima je obezbeđena kamera od 8 megapiksela.

čitač otiska prsta

Telefon ima čak četiri mikrofona, tako da prilikom snimanja jednostavno možete "isključiti" okolnu buku, dok su za reprodukciju zaduženi stereo zvučnici i slušalice nadprosečnog kvaliteta.

Celu mašineriju pokreće Kirin 900, najbrži processor ikada ugrađen u jedan smartfon, a kako bi sve teklo besprekorno glatko tu je i 4GB RAM-a pa je gotovo nemoguće preopteretiti ovaj telefon.

Dosta snage iziskuje dosta energije, a Mate 9 je ima na pretek. Baterija kapaciteta 4.000 mAh obezbediće i do dva dana umerenog korišćenja, a "Supercharge" tehnologija će učiniti da se napuni 4 puta brže od sličnih telefona (na primer Iphone 7). Dakle, za 20 minuta punjenja imaćete bateriju za ceo dan.

Svakim danom sve brži

Verovatno najznačajnija inovacija je takozvana "machine learning" tehnologija uz pomoć koje Mate 9 uči vaše navike i način na koji koristite telefon i prilagođava se njima.

Rezultat je besprekoran rad i nakon godina korišćenja, što svakako nije slučaj sa drugim telefonima.

Preporučena cena za Mate 9 je 699 evra, što je manje od svakog vodećeg telefona koji se pojavio ove godine.. I verujte, vredi svaku paru.

"Porsche design" za one koji ne prave kompromise

Pored "regularne" verzije u Minhenu je predstavljen i luksuzniji model sa oznakom “Porsche design”. Kao što mu samo ime kaže dizajniran je u saradnji sa Poršeom, dolazi isključivo u "graffiti black" boji a ispod "haube" krije čak 6gb rama i 256Gb interne memorije.

Poseduje zakrivljeni AMOLED ekran nešto manje dijagonale ali duplo veće rezolucije (2K) u odnosu na obični Mate 9. Njegova preporučena cena za evropsko tržiste iznosi 1395 evra.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track