Francuski brend Wiko u TOP 5 Zapadne Evrope!
Foto: PR

Francuski brend Wiko u TOP 5 Zapadne Evrope!

Tech -

Wiko, francuski brend koji je osnovan pre 5 godina u Marseju, napravio je veliki korak unapred: ulazak u TOP 5 Zapadne Evrope (1). Dostigavši #2 u Francuskoj za 3 godine, #2 u Portugalu, #4 u Italiji, kao i #5 u Španiji i Belgiji (2).

Ko bi pre 5 godina rekao da će ovaj francuski brend da razmišlja o proboju u svetskih TOP 5 do 2020. godine?„Veoma smo ponosni na prelazak ove granice u Evropi“, istakao je Loran Dahan, predsednik i osnivač WIKO kompanije. „Ovaj uspeh je posledica mobilizacije svih naših timova širom sveta: prodaje, marketinga, dizajna, istraživanja i razvoja, logistike, ali i rezultat našeg pristupa koji je usmeren ka potrošaču. Naglašavajući blizinu kroz direktnu komunikaciju, omogućili smo prisniji odnos sa našim korisnicima“.Proizvodna strategija kompanije WIKO je koncentrisana na funkcije koje prate trenutne trendove i koje nude funkcionalnost po realnoj ceni uz atraktivan i raznobojan dizajn. Sa 500 zaposlenih širom sveta WIKO je uspeo da se probije na tržišta 30 zemalja sa pametnom strategijom distribucije, marketinškim aktivacijama koje ruše pravila i inovativnim konceptima uređaja kao npr. Highway Pure, jedan od najtanjih smartfonova na svetu; Fever prvi smartfon koji svetli u mraku, Ufeel prvi smartfon sa senzorima za svih 5 prstiju ispod 200 evra. Na kraju, sa rasponom proizvoda od 59 do nešto više od 300 evra Wiko uređaji su kreirani za razne potrošače i sve njihove navike. To objašnjava popularnost 3 generacije Lenny telefona, kao i starijih modela Rainbow i Sunset, koji su bili najprodavaniji na mnogim tržištima.

„Posle uspeha na slobodnom tržištu izvesno je da su ulazak na tržište operatera kao i plasiranje linije proizvoda, koja uključuje i prvu WiMate smart band narukvicu, velika prilika za nas da zacementiramo naše prisustvo na aktuelnim tržištima kao i da nastavimo internacionalnu ekspanziju“, rekao je Loran Dahan.Nije loše za petogodišnjaka!(1) Izvor: Counterpoint Technology market report 2Q-2016.(2) Izvor: GFK July 2016O KOMPANIJI WIKOKompanija Wiko je osnovana 2011. godine u Marseju na jugu Francuske. Danas ima 500 zaposlenih i posluje u preko 30 zemalja širom sveta. Wiko je trenutno drugi najprodavaniji brend smartfonova u Francuskoj i ulazi u TOP 5 na evropskim tržištima kao što su: Italija, Belgija, Španija i Portugal. 2016. je na tržište izašao veliki broj novih privlačnih modela, uključujući i ekspanziju Ufeel linije. Takođe, tu su i raznovrsni zabavni dodaci, zaštita za bežične uređaje, kao i WiMATE Smartband. Wiko je član „French Tech“, državne agencije koja promoviše digitalne inovacije i proizvode.Za sva dodatna pitanja (tehnička uputstva, slike, uzorke, itd.) molimo kontaktirajte: WIKO Global PR Kontakt: globalpr@wikomobile.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track