(VIDEO) GEJMERI SLAVE! Najpoznatija pucačina na svetu dobija treću legendarnu Dast mapu!
Foto: Youtube Printscreen

Poklon za Novu godinu

(VIDEO) GEJMERI SLAVE! Najpoznatija pucačina na svetu dobija treću legendarnu Dast mapu!

Tech -

Ukoliko ste gejmer i ako ste nekada životu igrali popularni "Counter Strike", onda ste sigurno čuli za legendarnu mapu po imenu "dust". Nostalgija kuca na velika vrata, tako da će čuveni Dast sigurno dobiti treću verziju u najnovijem nastavku CS-a.

Prototipna mapa po imenu "de_dust_pcg" nastala je 2005. godine u kolaboraciji Dejva Džonstona, autora originalnog Dast-a i PC Gamer-a, a otud i naziv. Kako je Džonston objasnio u blogu, mapa je zamišljena kao demo tutorijal, zbog čega nikada nije zadobila pažnju legendarnih Dasta 1 i 2, ali sada će dobiti drugu, ili pak treću šansu jer ju je moder po imenu 2kliksphilip portovao iz originalnog CS-a u CS:GO.

"Kada se setim vremena kada smo radili na ovom projektu, čude me određeni izbori koje sam pravio. Mapa nije na nivou Dasta 2, a po kompleksnosti i dimenzijama je približnija kecu. Zapravo je smatram Dastom 0.8 ako takvo označavanje uopšte ima smisla", napisao je Džonston.

Kao demo mapa, prototipni dast nije zadobio pažnju svojih potomaka, ali iz današnje perspektive označava drugačije ciljeve gejminga onog vremena - kada se težilo kratkotrajnoj i intenzivnoj zabavi, a ne dugovečnosti same igrice. Gejmeri su danas drastično tolerantniji prema kompleksnijim mapama, tako da reakcija fanova najnovijeg CS-a na osveženi "treći dast" ne može ni da se pretpostavi.

U svakom slučaju nova-stara mapa će biti besplatna u čemu i leži njena privlačnost... pored njenog značajnog mesta u istoriji gejminga. Biće dostupna na Steam Workshop-u, ali i 3klikphilip-ovom sajtu, a ukoliko želite da probate mapu u njenom originalnom izdanju, možete je preuzeti OVDE.

(pcgamer.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track