Telefoni po meri interneta

Brže surfovanje

Telefoni po meri interneta

Tech -
Tri nova modela Nokijine aše u potpunosti koriste prednosti nokija brauzer 2.0 pretraživača pa se podaci učitavaju i do tri puta brže

BANGKOK - Kompanija "Nokija" predstavila je tri nova modela telefona - asha 305, asha 306 i asha 311 , koji će omogućiti korisnicima brži i jeftiniji pristup internetu.

Novi uređaji u potpunosti koriste prednosti "nokia browser 2.0" pretraživača, koji koristi claud tehnologiju da smanji količinu prenetih podataka do 90 odsto.

Internet stranice se učitavaju i do tri puta brže nego na uređajima bez pretraživača, koji imaju podršku u klaud tehnologiji, što čini posebno jednostavnim izbor između više od 10.000 aplikacija dostupnih za preuzimanje.

Potrošači mogu lako da održavaju kontakt sa prijateljima i porodicom kao i da razmenjuju dokumente i linkove putem društvenih mreža. Oni mogu lako da upravljaju spoljnim sadržajem, čuvaju muzičke i video sadržaje kao i slike na memorijskoj kartici, dok u isto vreme surfuju internetom.

Tetris na poklon!Telefoni su osmišljeni za zabavne sadržaje, a svi kupci će iz njih dobiti poklon od 40 EA igrica, koje se mogu preuzeti besplatno i trajno zadržati. Neke od igrica su "Tetris", "Bejeweled", "Need for Speed" , "The Run" i "Fifa 2012". " Asha 311" ima preinstaliranu igricu "Angry Birds" sa 15 nivoa.

Svi telefoni su sa dodirnim ekranima, novog dizajna, živih boja i sa dugotrajnim baterijama. Izvršni potpredsednik kompanije Meri Mekdauel (Mary T. McDowell) je kazala da se sa novim modelima telefona ubrzava približavanje cilju - povezivanja naredne milijarde korisnika na internet".

U saopštenju kompanije navodi se da je "Nokia Store" dostigao cifru od pet miliona preuzimanja. Od januara do aprila, 42 odsto svih sadržaja koji su preuzeti sa "Nokia Store" je isporučeno na uređaje koji koriste "Java" ekosistem.

Pre samo godinu dana, taj broj je iznosio 10 odsto, a kompanija ima 410 programera čije su aplikacije dostigle više od jedan milion preuzimanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track