Viber objavio imenovanje Džamela Agaue na funkciju Generalnog izvršnog direktora
Foto: Promo

Viber objavio imenovanje Džamela Agaue na funkciju Generalnog izvršnog direktora

Tech -

Tel Aviv / 2. februar 2017 - Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka, objavio je da - od danas - Džamel Agaua (Djamel Agaoua) preuzima dužnosti Generalnog izvršnog direktora (CEO) istoimene kompanije. Agaua će predvoditi Viber u njegovim nastojanjima da unapredi razvoj inovativnih novih funkcija i proširi globalnu bazu korisnika ove platforme.

Džamel Agaua, državljanin Francuske, poslednjih nekoliko godina je baziran u Silikonskoj dolini, i pridružuje se Viberu nakon vršenja dužnosti Generalnog izvršnog direktora kompanije MobPartner – uspešne globalne mobilne firme iz oblasti reklamne tehnologije – preuzete od strane Čita Mobajl (“Cheetah Mobile”) u martu 2015. “Viber će nastaviti da igra vodeću ulogu u revoluciji mobilnih aplikacija, pružajući besprekorno iskustvo korisnicima glasovnih poziva putem mobilnih uređaja, u kombinaciji sa moćnim funkcijama razmene poruka i šire komunikacije,” napomenuo je Agaua. “Više sam nego ponosan na činjenicu što se pridružujem ovom timu, sa željom da podržim Viber na njegovoj najvažnijoj misiji – pružanju vanserijskog iskustva pri upotrebi našim korisnicima, i omogućavanju besprekornog povezivanja sa njihovim bližnjima. Radujem se što ću predvoditi Viber u ubrzanju inovativnih tokova i razvoju novih mogućnosti za visok rast i razvoj poslovanja.” “Imam velika očekivanja od Džamela Agaue na poziciji novog Generalnog izvršnog direktora Vibera – uvažavajući njegov preduzetnički duh, osobine dinamičnog lidera i poznavanje prirode ubrzanih promena na tržištu”, izjavio je Hiroši Mikitani, rukovodilac i Generalni izvršni direktor kompanije Rakuten Inc. “Viber je jedan od omiljenih globalnih aplikacija za razmenu poruka, suštinski deo širećeg integrativnog ekosistema kompanije Rakuten, i naša očekivanja su da će – sa Agauom na čelu, nastaviti da doprinosi našoj viziji globalne inovativnosti.”Agaua se ovim pridružuje aktuelnoj vodećoj strukturi kompanije, i sarađivaće sa Direktorom za operacije Majklom Šmilovom na novim projektima od najvišeg strateškog interesa.

O Džamelu Agaui:Agaua je postigao zapažene rezultate u oblasti inovacija i predvodištva, obavljajući dužnosti Generalnog izvršnog direktora u više kompanija tokom svoje karijere. Agaua je suosnivač AšatPro (“AchatPro”), kompanije uslužnog licenciranog klaud softvera (“SaaS”) za nabavku i kupovinu, i bio na njenom čelu do preuzimanja od strane Habvu (“Hubwoo”) 2008. godine. Istu funkciju je delio i u kompaniiji B-Proces (“B-Process”), SaaS platformi za elektronsko fakturisanje, preuzete od strane Aribe 2011. Od 2012. godine, Džamel Agaua je bio CEO kompanije MobPartner, preuzete od strane Čita Mobajl (“Cheetah Mobile” – CMCM na NYSE njujorškoj berzi), treće po veličini kompanije za razvoj aplikacija na svetu. Na toj poziciji se zadržao do nedavno, ujedno obavljajući funkciju Višeg podpredsednika globalne prodaje pri osnivačkoj kompaniji Čita Mobajl. O aplikaciji Viber :Članica Rakuten porodice kompanija, Viber besplatno spaja njegove korisnike širom sveta sa ljudima koji im najviše znače. Sa preko 800 miliona jedinstvenih korisnika svoje platforme, Viber je jedna od najvećih aplikacija za razmenu poruka na svetu. Viber omogućava svojim korisnicima bezbednu međusobnu komunikaciju na način koji im najviše odgovara – bilo putem razmene ličnih poruka, glasovnih i video-poziva, grupnih četova – ili prateći robne marke i poznate ličnosti putem Javnih naloga. Viber je dostupan za upotrebu na svim mobilnim, tablet i desktop uređajima: iPhone®, iPad®, Android™, Windows Phone, Windows®, Windows 8®, Mac OS i Linux.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track