ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Da li je ovo moguće? Kome verovati u svetu hakera?
Foto: Promo

Evo odgovora!

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Da li je ovo moguće? Kome verovati u svetu hakera?

Tech -

Kompanija Biocoded posvetila se potupunoj zaštiti podataka svojih korisnika, a kao rezultat razvoja inovativnih kriptografskih solucija stekli su poverenje klijenata, i postali jedna od vodećih firma u oblasti diskretne i zaštićene komunikacije i zaštite podataka.

Uvek sebi postavljamo pitanja na koje u najvećem broju odgovora nemamo orjentacije šta je istina a šta ne kada je u pitanju sigurnost naše komunikacije i zaštita ličnih podataka na internetu I društvenim mrežama. Pokušaćemo da damo nekolicinu odgovora na najosnovnija pitanja ako vas brine vaša sigurnost na društvenim mrežama i/ili ukoliko trenutno koristite najsigurniju komunikacijsku platform Biocoded.

Mogu li Fejsbuk, Gugl, Epl ili bilo koja druga aplikacija ili operativni sistemi kao Safari Firefox ili Chrome da pristupe informacijama na Biocoded aplikaciji?

Apsolutno ne. Svi podaci na Biocoded aplikaciji su enkriptovani i zaštićeni tako na vašem aparatu ili kompjuteru kao i u tranzitu preko interneta kada šaljete poruke ili fajlove. Dakle, svi podaci koji su sačuvani i oni koji se šalju mogu se samo dekriptovati kroz nameštenu aplikaciju Biocoded. Korisnik koji nema Biocoded aplikaciju ne može pristupiti podacima.

Foto: Promo
Foto: Promo

Takođe, Biocoded aplikacija je jednostavna i razumljiva, laka za upotrebu za bilo koju zainteresovanu grupu, upotrebu za ličnu komunikaciju ili poslovne potrebe, za svakodnevnu upotrebu na mobilnom uređaju, tabletu ili laptopu. Svi uređaji ipak moraju biti savremeni I kompatabilni što znači da starije verzije aparata nemaju kapacitet procesorske snage da u realnom vremenu dekriptuju poslate poruke.

Sa druge strane ipak se vodi računa I o zahtevnijim korisnicima čije se potrebe I želje takođe moraju zadovoljiti. Shodno tome, aplikacija nudi i bezbednosne algoritme koji nude zaštitu tokom konferencijskih poziva , grupnih četova, video četa, soft real time video streaming-a i posebno je očekivan i potpuno kodiran ‘biznis organizator’ koji će da se kao servis nudi svim našim biznis partnerima i klijentima.

Foto: Promo
Foto: Promo

Biocoded takođe ima mikrofon kao i integrisanu kameru pomoću koje korisnik može slati slike i video poruke svojim kontaktima znajući da su one potpuno sigurne i nikad ne mogu biti zloupotrebljene od strane okoline ili propusta u operativnom sistemu ili greškom korisnika. Za upotrebu, Biocoded zahteva samo dobru internet konekciju - Wi-Fi ili vezu kroz mobilni uređaj sa minimun 3G vezom.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Winows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Foto: Promo
Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track