(VIDEO) ODMAH OTVORITE FEJSBUK NA SVOM TELEFONU: Upravo je stigla nova opcija koja će promeniti sve!
Foto: Printskrin

Promene

(VIDEO) ODMAH OTVORITE FEJSBUK NA SVOM TELEFONU: Upravo je stigla nova opcija koja će promeniti sve!

Tech -

Taman se naviknemo na Fejsbuk, on nešto promeni. Obično su to sitne promene, ali najnovija je nešto drugo, nova opcija na ovoj društvenoj mreži koju ćete sigurno obožavati!

Fejsbuk je danas u svojoj aplikaciji objavio jednu od do sada najvećih promena. U pitanju je Facebook Stories, opcija koja omogućava deljenje fotografija i video-snimaka sa prijateljima koji će se nakon 24 sata automatski obrisati.

Ovu opciju je prvi predstavio Snapchat, da bi je Facebook posle nekoliko meseci iskopirao na Instagram, Facebook Messenger i WhatsApp, a od danas je dostupna i u glavnoj Facebook aplikaciji za Android i iOS uređaje.

"Ljudi najviše objavljuju fotografije i video-zapise, a Stories je način na koji oni žele to da rade. Očigledno je da ova opcija odlično funkcioniše u drugim aplikacijama. Snapchat je bio pionir u ovome", izjavio je Konor Hejes, produkt menadžer u Facebooku.

Facebook aplikacija sada ima novu ikonicu za kameru koja omogućava fotografisanje i snimanje trenutaka koje korisnici potom mogu da podele sa prijateljima i porodicom.

Na fotografije i video-zapise je moguće dodati i razne efekte koje je Facebook kreirao.

Pored objavljivanja slika i klipova u Stories delu, korisnici Facebooka moći će iste da direktno šalju prijateljima u novom "inboxu" gde će fotografije i video-snimci biti sačuvani samo 24 sata, nakon čega će se automatski obrisati.

Stories opcija na Instagramu je za kratko vreme postala neverovatno popularna, a s obzirom na to da je Facebook najpopularnija društvena mreža na svetu, ne sumnjamo da će većina korisnika početi da svakodnevno koristi ovu funkciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track