Najnovije vesti

SLUŠAJU VAS, WHATSAPP VAS LAŽE: Tvrde da je prepiska enkriptovana, a evo šta je zapravo istina!
Foto: Profimedia

Sajber manipulacija

SLUŠAJU VAS, WHATSAPP VAS LAŽE: Tvrde da je prepiska enkriptovana, a evo šta je zapravo istina!

Tech

Kada su pitanju aplikacije koje garantuju sigurnu, slobodnu i nenadgledanu komunikaciju, borba za korisnike nikako ne jenjava.

Teško je boriti se sa monopolom koji su u svetu nametnule aplikacije poput WhatsApp-a, Facebook Messanger-a i Vibera, ali ima i onih koje garantuju napredniju tehnologiju, sigurniji vid komunikacije i sve u svemu bolje uslove da bi se izborili za svoje mesto pod suncem.

 

Jedna od njih je famozni i relativno nov Telegram koji se specijalizovao za enkriptovane pozive. Ovu aplikaciju je lako koristiti, a i vremenom se pokazuje sve kvalitetnijom. Ovo je jedna od njihovih poruka svetu:

 

"Mnogi ljudi ni ne koriste konvencionalnu fiksnu telefoniju jer nju, bez obzira da li u to verujete ili ne, konstantno nadgledaju državne službe (ili bar imaju tu mogućnost). Oni se zato i odlučuju za aplikacije poput Telegrama da bi komunicirali sa bližnjima. Ipak, ne mogu svi da uživaju u toj mogućnosti.

 

 

U zemljama poput Saudijske Arabije, signal Telegrama se namerno sabotira kako bi se obeshrabrilo i njegovo korišćenje. U Kini i Omanu na primer, Telegram je potpuno blokiran. U Iranu, gde Telegram ima oko 40 miliona aktivnih korisnika, internet provajderi su po naredbi sudstva blokirali mogućnost pozivanja preko ove aplikacije.

 

Telegram sada već tradicionalno ima problema sa zakonima u raznim zemljama, jer kako sami tvrde, za razliku od velikih kompanija konstantno brane privatnost svojih korisnika i zato što su odbijali nagodbe sa vladama pomenutih država. Servisi poput WhatsApp-a sa druge strane, nisu blokirani ni u jednoj od problematičnih država, niti u jednoj drugoj poznatoj po cenzuri. To je zato što je WhatApp željan da trguje poverenjem korisnika zarad širenja monopola.

 

UZBUNA! Loše vesti za korisnike najpopularnije aplikacije - WhatsApp se prisluškuje!

 

Iz WhatsAppa tvrde da kada koristite aplikaciju zbog enkripcije ne postoji mogućnost nadgledanja, prismotre i prisluškivanja - ali je to potpuna laž! WhatsApp sam nadgleda vaše konverzacije i prati vaše pozive, te sa njima može slobodno trgovati. Da ne pominjemo da velike kompanije poput Googla i Apple-a imaju direktan pristup podacima korisnika WhatsApp-a. I to sve zbog toga što su svi naseli na priču o sigurnosti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na ovaj način je WhatsApp umešan u jednu od najvećih prevara potrošača u istoriji! Sa druge strane, Telegram zapravo koristi validnu enkripciju kojom se svaki dan hvata u koštac sa naprednim vidovima sajber kriminala i naporima državnih službi da prodre u intimu korisnika. Nije ni čudo što žele da ugase Telegram.

 

Mi im poručujemo - neka nas blokiraju koliko god žele, mi nećemo menjati naše principe, niti izdati poverenje svojih korisnika."

 

Ovakvo upozorenje je mnoge korisnike komunikacionih aplikacija osvestilo, pa već sad mnogi traže alternativna rešenja za popularne aplikacije.

"Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

 

 

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

 

 

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

 

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

 

 

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (AndroidiOSWindows), a više informacija možete pogledati OVDE

 

 

 

Foto: Promo
Foto: Promo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...