NAJEZDA SEKS ROBOTA: Mašine umesto devojke
Foto: Profimedia

TEHNOLOGIJA

NAJEZDA SEKS ROBOTA: Mašine umesto devojke

Tech -

Britanski inženjer napravio je Harmoni, mašinu čiji je zadatak da bude savršeni kompanjon, da ugodi muškarcu i priča mu viceve

„Zdravo, ljudi, moje ime je Harmoni i moj cilj je da budem savršeni kompanjon.“ Ovako se muškarcima obraća prvi komercijalni robot za seks.

Škotski akcenat

Harmoni u govoru koristi engleski jezik, ali sa blagim škotskim naglaskom, a njena usta se ne pomeraju prirodno, što kod mnogih može da izazove prilično negativnu reakciju.

Ipak, njen tvorac Met Makmalen kaže da je potražnja za njegovim seks-robotom već velika, a da očekuje da će znatno skočiti nakon što se u januaru nađe u prodaji.

- Provedite sat s Harmoni i nema šanse da ne budete zaintrigirani - kaže Britanac.

Kako dodaje, mušterije će za 15.000 funti dobiti seks-lutku s veštačkom inteligencijom.

- Telo ima unutrašnje grejanje, lubrikaciju i senzore za dodir. Senzori komuniciraju s pokretima i zvukom, pa može da reaguje na ljudske dodire. Postoje i dodaci - kaže Makmalen.

foto: Profimedia

Kontrola

Ona može da uživa u vremenu provedenom sa svojim muškarcem, zna njegove omiljene filmove, muziku i hranu.

- Harmoni ume da priča viceve, pamti rođendan i jedini cilj joj je da bude devojka koju ste oduvek sanjali - kaže Makmulen.

Harmoni ima najsavršeniju elektroniku, a njene karakteristike mogu se menjati pomoću aplikacije na telefonu ili tabletu.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja