(VIDEO) SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVET ZA JEDAN DAN! Ono što ovaj robot može da uradi vi nikada nećete moći, i to je  ZASTRAŠUJUĆE!
Foto: printscreen

zadivljujuće i zastrašujuće

(VIDEO) SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVET ZA JEDAN DAN! Ono što ovaj robot može da uradi vi nikada nećete moći, i to je ZASTRAŠUJUĆE!

Tech -

Najnoviji video koji je obajvila mala grupa inženjera koja se okuplja pod firmom Boston Dajnamiks i bavi kreiranjem naprednih humanoidnih robota u isto vreme je zadivljujuć i zastrašujuć.

Video prikazuje impresivne stvari za koje je sposoban njihov najnoviji robot po imenu Atlas. On skače sa platforme na platformu, unapred i unazad i savršeno je spretan, stabilan i precizan... I to ne bi bilo ništa što ovi momci i njihovi ljubimci već nisu uradili...

Ono što je zadivilo i zaprepastilo ljubitelje tehnologije širom sveta je Atlasova sposobnost da uradi SALTO!

Vest o ovom dostignuću munjevitom brzinom obišla je svet a sajtovi specijalizovani za tehnologiju ne mogu da se načude kako je ovom neverovatnom timu inženjera pošlo za rukom da naprave nešto poput Atlasa.

Laicima može zvučati kao nešto što nije vredno tolike medijske pažnje, ali ljudi iz "robotskog esnafa" ne mogu da sakriju oduševljenje i čuđenje.

Pogledajte video:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ono kada se potučeš sa naplatnom rampom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track