Najnovije vesti

NEOBIČAN PRONALAZAČ IZ JUŽNE AFRIKE: Grobar napravio robota od đubreta
Foto: Printscreen

HIT

NEOBIČAN PRONALAZAČ IZ JUŽNE AFRIKE: Grobar napravio robota od đubreta

Tech

Dvadesetogodišnjak Mpo iz grada Soveta od delova raznih bačenih predmeta stvorio mašinu na kojoj bi mu pozavideli mnogi stručnjaci

Video-snimak Južnoafrikanca koji je napravio robota od đubreta postao je viralni hit nakon što je pregledan više od pet miliona puta na internetu.

foto: Printscreen

Video je popularan i u Srbiji zbog činjenice da mladi pronalazač nosi dres fudbalskog kluba Partizan iz sezone 2004/5. Na snimku mladić koji se zove Mpo objašnjava kako je napravio robota koji može da podiže stvari, a izgleda kao mini-dizalica za uništavanje automobila.

 

- Moje ime je Mpo. Napravio sam ovog robota od đubreta - započinje ovaj 20-godišnjak i nastavlja:

 

- Robot je napravljen od raznih delova predmeta koje sam našao u đubretu. Motor je od bušilice, a akumulator je od lifta. Trebalo mi je tačno dve nedelje da ga napravim.

foto: Printscreen


Mpo dok priča demonstrira šta sve njegova mašina može i otkriva detalje o sebi:

- Ja jedini radim u porodici, još od svoje četvrte godine. Svi su nezaposleni. Mesečno zaradim oko 14 dolara od turista kojima pokazujem svoje pronalaske - kaže Mpo, koji dane provodi na ulici čekajući da neko primeti njegov talenat.

foto: Printscreen


Većina onih koji su gledali snimak pozitivno komentarišu. Oni navode da bi Mpo, da živi u Americi, sigurno radio u „Guglu“ ili nekoj drugoj velikoj kompaniji.

 

 

Kurir / E.K.

 

Foto: Printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...