EKSPERIMENT KOJI JE ZGROZIO SVET: Ljudskom spermom oplodili majmunicu, a evo šta su potom uradili s tim bićem... UŽAS!
Foto: Printscreen

HOROR EKSPERIMENT

EKSPERIMENT KOJI JE ZGROZIO SVET: Ljudskom spermom oplodili majmunicu, a evo šta su potom uradili s tim bićem... UŽAS!

Tech -

Pre 100 godina naučnici su uspeli da ukrste čoveka i majmuna, tvrdi evolucionarni psiholog Gordon Galup koji je skovao i naziv "humanzee" od engleskih reči za čovek i šimpanza.

Galup tvrdi da mu je njegov profesor, i sam ugledan naučnik, rekao kako su uspeli da ukrste dve vrste u istraživačkom centru u Orandž parku na Floridi 20-ih godina prošlog veka.

"Oplodili su šimpanza s ljudskom spermom od anonimnog donora i tvrdili da je trudnoća rezultirala porođajem. Međutim, posle nekoliko dana ili nedelja počela je da ih muči moralna i etička pitanja pa su nad tim bićem izvršili eutanaziju", rekao je Galup.

Gordon Galup inače je ugledni naučnik zaslužan za test 'samoprepoznavanja' pred ogledalom kojim je dokazao da primati prepoznaju svoj odraz. Njegov izraz 'humanzee' postao je popularan 70-ih kad su svi pričali o šimpanzi Oliveru za koju su mnogi smatrali da je delom čovek. Oliver je imao ćelavu i pravilniju glavu od ostalih šimpanzi i hodao je uspravno na dve noge zbog čega su mnogi bili uvereni da je hibrid. DNK test 1996. konačno je utvrdio da je Oliver samo majmun.

foto: Vikipedija

Kurir.rs/24sata.hr/Foto Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) MISLITE DA SU PACOVI PRLJAVI? Ovaj se sapunja sve u šesnaest!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track