RONI PLIVA I SKAČE IZ VODE: Novo vozilo za letnju avanturu!
Foto: Profimedia

TORPEDO

RONI PLIVA I SKAČE IZ VODE: Novo vozilo za letnju avanturu!

Tech -

U pitanju je kombinacija podmornice, džet-skija, broda za trke i aviona. Cena mu je između 80.000 i 100.000 dolara u zavisnosti od vrste opreme koju ima

Novo čudo za ljubitelje vodenih sportova zove se „Seabreacher“ - torpedo, napravljen od delova borbenog aviona!

U pitanju je kombinacija podmornice, džet-skija i broda za trke.

Jedinstveno iskustvo

Njegovi tvorci su Novozelanđanin Rob Ins i Amerikanac Den Pjaca, koji ističu da njihov ljubimac može da ide pod vodom, na vodi, a zahvaljujući moćnom motoru i da iskače do tri metra iznad vode. U zavisnosti od opreme, jedan „Seabreacher“ košta između 80.000 i 100.000 dolara. Prodaju se stilizovani kao delfini, ajkule ili kitovi ubice. Tvorci ovog neobičnog vozila za letnje avanture ističu je ono poput aviona za vodu i može da se kreće u svim pravcima.

foto: Profimedia

Punih 20 sekundi može da ostane do dva metra ispod površine vode, a pravi užitak se dobija kada se komande naglo povuku ka sebi i tada uz jak potisak motora može da iskoči i preko tri metra u visinu. Novi model može da pravi luping od 360 stepeni u vodi.

Pokreće ga snažan motor od 260 konjskih snaga kojim postiže maksimalnu brzinu od 80 kilometara na sat kada je na površini vode. Pod vodom mu je maksimalna brzina duplo manja.

- Želimo da svojim mušterijama pružimo jedinstveno iskustvo ronjenja, vožnje po talasima i iskakanja iz vode. Ovo je vrlo pouzdano i sigurno vozilo koje podseća na torpedo - kaže Rob Ins i nastavlja:

foto: Profimedia

Pomera granice

- Cilj nam je da pomerimo granice u akrobatici i trikovima. Linije vozila su potpuno organske kako bi se što prirodnije ponašalo u vodi.

„Seabreacher“ ima savremeni stereo-uređaj, GPS navigaciju i video-kameru.

LJUDSKI TORPEDO

- Posada: 2

- Težina: 612 kilograma

- Dužina: 5,27 metara

- Širina: 1 metar

- Motor: 260 konja

- Brzina na površini: 80 km/h

- Brzina pod vodom 40 km/h

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track