VELIKE PROMENE NA ANDROID TELEFONIMA: Gugl pravi novi Jutjub
Foto: Foto: Profimedia

Nove ideje

VELIKE PROMENE NA ANDROID TELEFONIMA: Gugl pravi novi Jutjub

Tech -

Tehnološki gigant sprema novu platformu za strimovanje muzike - Jutjub remiks, koji će zameniti Plej mjuzik i Jutjub red

Tehnološki gigant "Gugl" priprema se da predstavi novu platformu za strimovanje muzike - Jutjub remiks (YouTube Remix).

Ovo ne znači, kažu u kompaniji, da će klasičan Jutjub, koji je deo Gugla, prestati da radi, već samo da će sada postojati i druga platforma sa sličnim imenom, pišu američki mediji.

Jedna ponuda

Odluka o novoj platformi za onlajn slušanje muzike uz pretplatu je pokušaj da se udari na najpopularnije striming platforme kao što su Spotifaj i Epl mjuzik, koje poslednjih godina dominiraju. Ona će dovesti do toga da Gugl ukine i svoju dosadašnju platformu Plej mjuzik, koja postoji već sedam godina, ali nije toliko popularna.

- Ranije smo najavljuvali kombinaciju timova Jutjuba i Gugl pleja. Muzika je veoma važna "Guglu", pa je kritično da imamo jednu ponudu koja će zadovoljiti potrebe i konzumenata i umetnika. To neće ništa promeniti za korisnike, obavestićemo ih o svim promenama na vreme - rekao je portparol "Gugla" za Droidlife.

foto: Foto: Profimedia

Tačan datum pojavljivanja Jutjub remiksa nije još poznat, ali je već najavljivano da će se to sigurno dogoditi tokom godine. Stručnjaci kažu da će "Gugl" svakako pokušati da sve korisnike android telefona natera da se pretplate na ovu platformu.

Najveći izdavači

Prema glasinama, Remiks će nuditi pesme skoro svih najvećih svetskih izdavača (sa nekima već imaju potpisane ugovore), ali će zadržati i klasične video elemente već nezamenjivog Jutjuba.

Striming platforme Spotifaj i Epl mjuzik poslednjih godina prestigle su prodaju fizičkih muzičkih izdanja kao što su diskovi i gramofonske ploče.

(Kurir/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track