ODMAH REAGUJTE: Kada vam računar pošalje OVE poruke, vaši podaci su u opasnosti!
Foto: Profimedia

PRIPAZITE

ODMAH REAGUJTE: Kada vam računar pošalje OVE poruke, vaši podaci su u opasnosti!

Tech -

Surfovanje internetom nije uvek bezbedno, a da je vaš računar ili vaši podaci u opasnosti obavestiće vas neke alarmantne poruke koje će se pojaviti.

Ovu su samo neka od upozorenja na Internetu koja ne smete da ignorišete.

Ova stranica sadrži zlonamerni softver/ This site ahead contains mailware.

Zahvaljujući Chrome alatu za sigurnu pretragu ova poruka će vam jasno staviti do znanja da vam preti zlonamerni softver i da umesto da nastavite trebate da zatvorite karticu i potražite informaciju negde drugo. Ovakva upozorenja nas štite od web lokacije koje sadrže viruse i zlonamerne softvere. Izaberite obavezno povratak na sigurno mesto.

foto: Profimedia

Postoji problem sa sertifikatom o sigurnosti web stranice/There is a problem with this websites security certificate

Ako je istekao sigurnosni sertifikat videćete poruku ovog sadržaja, a problem može da nastane ako sigurnosni sertifikat ne može da se potvrdi. Te greške pojavljuju se na nekim web lokacijama sa HTTP protokolom. Web lokacije koje zahtevaju sigurnosnu prijavu su društvene mreže i one za online bankarstvo i kupovinu.

Firewall za Windows blokirao je neke ključne funkcije aplikacije/Windows firewall has blocked some features of this app

Svaki Firewall može da prikaže takvu poruku kada program pokušava neovlašćeni pristup internetu. Obično se to javlja kod novih aplikacija koje nisu određene kao prijateljske koje upozoravaju na zlonamerni softver.

Uključite zaštitu od virusa/Turn on virus protection

Ako ste videli ovo obavještenje, odmah pokrenite antivirus jer je on ugašen. Ponekad to može slučajno da se desi jer ste deinstalirali antivirus program treće strane. Da biste ovo rešili ponovo omogućite Windows Defender, kliknite Start i unesite defender. U rezultatima kliknite na Windows defender security center i potražite zaštitu od virusa i pretnji.

Kada ste svesni svih opasnosti i kada ste videli upozorenja, potrudite se da posećujete samo sigurne stranice. Bez redovnih ažuriranja vaš pretraživač je ranjiv, a redovnim ažuriranjem zaštitićete vaš računar i podatke.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Tportal, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track