Najnovije vesti

FEJS BRIŠE DECU: Evo šta će sumnjivi nalozi morati da pošalju kao dokaz godina
Foto: Profimedia

Nova pravila na internetu

FEJS BRIŠE DECU: Evo šta će sumnjivi nalozi morati da pošalju kao dokaz godina

Tech

Odluka Društvene mreže Fejsbuk i Instagram odlučile su da blokiraju sve korisnike za koje moderatori misle da imaju manje od 13 godina
 

Fejsbuk i Instagram rešili su da obrišu naloge dece mlađe od 13 godina, a oni koji žele da nastave da koriste ove društvene mreže moraju da dokažu koliko godina imaju.

 

Moderatori popularnih mreža od sada će tragati za sumnjivim nalozima, a blokirani korisnici će morati da pošalju identifikacionu sliku koju izdaje država.
 

Istraživanja
Istraživanja urađena u novembru pokazala su da više od polovine mališana od 12 godina i četvrtina onih od 10 imaju naloge na društvenim mrežama.
- Ne dozvoljavamo da nalog na Fejsbuku imaju osobe mlađe od 13 godina. Ako nam korisnici prijave da je neko mlađi od toga, moderatori će pogledati sadržaj profila i prekontrolisati tekst i fotografije, te pokušati da utvrde prave godine. Ukoliko budu smatrali da korisnik nema 13 godina, on će biti blokiran dok ne dostavi dokaz godina - saopšteno je iz Fejsbuka.
 

Reklame alkohola
I Fejsbuk, ali i Tviter i Snepčet najavili su u januaru da će pojačati kontrole korisnika jer je otkriveno da se na tim društvenim mrežama puštaju reklame alkoholnih pića, cigareta i kockanja, što je zabranjeno u svim evropskim zemljama.

Istorijat Fejsbuka
* 2004. pokrenut je Fejsbuk, ograničen na Harvard
* 2006. sajt je otvoren za korisnike iz celog sveta
* 2008. prestigao je Maj spejs i postao najpopularnija mreža
* 2012. Fejsbuk je kupio Instagram za milijardu dolara

Kurir/A. I. Foto/Profimedija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...