12 GODINA JE ČEKAO OVAJ DAN, SADA JE NAJZAD DOSANJAO SVOJ SAN: Slavko Fodor ispunio želju iz mladosti i OBJAVIO prvu IGRICU! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

GENIJE

12 GODINA JE ČEKAO OVAJ DAN, SADA JE NAJZAD DOSANJAO SVOJ SAN: Slavko Fodor ispunio želju iz mladosti i OBJAVIO prvu IGRICU! (FOTO)

Tech -

Slavko Fodor je od najranije mladosti želeo da se bavi pravljenjem video igara. Zbog toga je krenuo da programira od svoje četrnaeste godine, posle srednje škole je upisao i završio Računarski fakultet, i izabrao zanimanje programera.

Rođen u Sarajevu u Bosni, Slavko je proveo mladost u Kikindi. Još od petog razreda je želeo da pravi igre, a od sedmog razreda je krenuo da se bavi programiranjem, upravo kako bi mogao da dostigne taj svoj cilj.

foto: Profimedia

Prva igra, koju je objavio kao probnu verziju pre 12 godina predstavlja kombinaciju fudbala i šaha — zapravo se igra fudbalska utakmica, ali je sličnost sa šahom u tome što je igra povezna i svaki igrač ima predefinisan način na koji se kreće i šutira. Igra na kojoj danas rade je zapravo rimejk ove prve i konceptualno je ostala ista.

Slavko i ekipa su nakon 2006. neko vreme nastavili da rade na svom projektu, isplanirali su nekoliko novih funkcionalnosti, ali zbog loše projektovanih troškova nisu uspeli da ih završe i implementiraju.

foto: Profimedia

Međutim, ko se može pohvaliti time da je ostao veran svom snu iz detinjstva, a još manje da ga je zapravo ostvario. Možda zvuči otrcano, ali Slavkova želja da napravi i lansira svoju video igru je zaista u najbukvalnijem smislu njegov dečački san i to se oseća svaki put kada priča o tome.

Posle 12 godina rada, nova verzija Football Clash Arene najzad je ugledala svetlost dana. Igra je konceptualno ostala ista kao 2006, ali je sada naravno urađena u mnogo naprednijoj tehnologiji.

foto: Profimedia

Slavkovom ostvarenju se prognozira veliki uspeh, iako je za igre ovog tipa potrebno između nedelju i godinu dana da se “pronađu” i pokažu na tržištu, tako da bar još neko vreme nećemo znati ishod truda i rada na ovom projektu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track