BEZ ČEGA NE MOŽETE DA ZAMISLITE ŽIVOT: Otkrijte magiju u jednom kliku
Foto: Promo

BEZ ČEGA NE MOŽETE DA ZAMISLITE ŽIVOT: Otkrijte magiju u jednom kliku

Tech -

Kada biste razmišljali o tome bez kog predmeta ne biste mogli da zamislite život, da li bi vam uopšte išta i palo na pamet? Verovatno bi svako rekao da su predmeti potrošna roba, zamenljive stvari i da postoji nešto mnogo važnije.

Od svih predmeta, poput tehnoloških uređaja, sigurno je da smo najviše vezani za mobilne telefone. Taj uređaj je vremenom postao neizostavni deo nas, pa bi većina morala dva puta da razmisli pre nego što bi pristala da se vrati u onaj period kada on nije bio popularan, ali i neophodan, kao sada.

Kada biramo telefon za sebe, obično nam je bitno, da osim cene, ima i performanse koje zadovoljavaju naše potrebe na svakodnevnom nivou.

Nedavno se na tržištu pojavio uređaj koji ima bateriju koja sa jednim punjenjem traje ceo dan pri intenzivnom korišćenju, protok interneta brzine koja vam neće zadavati glavobolju i “kočiti” dok gledate omiljenu seriju ili neki video, obaveštava vas da li je fotografija koju ste uslikali “čista” i jasna, a da pritom ima neopisivo veliku memoriju za skladištenje podataka. Teško da biste poverovali da jedan pametni telefon sve to poseduje, zar ne?

Ali da, takav uređaj postoji i reč je o novom Galaxy Note 9 uređaju.

foto: Promo

Osim svih ovih aduta, zaljubljenici u Note seriju znaju da je njegova prepoznatljiva karakteristika – S Pen olovka. S Pen, kao verni pratilac Note9 telefona, podiže lestvicu nizom praktičnih dodataka, uključujući povezivanje pomoću Bluetooth Low-Energy (BLE) i integraciju sa nekoliko funkcija omiljenih Note korisnicima. Ova poboljšanja maksimalno olakšavaju rad korisniku.

Sada je moguće upravljatati funkcijama mobilnog telefona jednostavnim klikom čak i sa 10 metara udaljenosti. S Pen Galaxy Note9 telefona dobro se snalazi i u ulozi daljinskog upravljača. Mnogo je lakše upravljati različitim funkcijama, ali i kamerom. To znači da možete da snimite svoju fotografiju klikom na dugme S Pen olovke. Dvostrukim klikom se može prednja kamera konvertovati u zadnju i obratno. Koliko je to samo zgodno!

Druge aplikacije koje podržavaju upotrebu S Pen olovke kao daljinskog upravljača obuhvataju aplikaciju galerija i različite prezentacije i aplikacije za medijske programe koje koristite na telefonu. Jednostavan klik ili dvostruki klik omogućiće vam da reprodukujete/pauzirate pesmu, preskočite na sledeću numeru ili video ili pregledate sledeću/prethodnu sliku u albumu. Možete čak koristiti S Pen prilikom prezentacije sa Galaxy Note9 i Samsung DeX.

S Pen takođe omogućava lako pokretanje omiljene aplikacije ili funkcije sa dugim pritiskom, bez obzira na trenutno otvorenu aplikaciju.

BLE tehnologija osigurava da je S Pen uvek spreman kad god vam zatreba, omogućujući uređaju da se konektuje sa Galaxy Note 9 i održava stabilnu vezu čak i kada je Bluetooth isključen. S Pen se automatski puni kada se vrati na svoje mesto i to za samo 40 sekundi do punog kapaciteta, a nudi 30 minuta rada, odnosno 200 klikova.

Ukoliko korisnik ima potrebu da uporedo radi na dva ekrana, rešenje je u prenosivim HDMI adapterima, kojima je povezivanje moguće bez potrebe za posebnim uređajem.

foto: Promo

S Pen omogućava i ekstra zabavu na Galaxy Note9 telefonu zahvaljujući sposobnosti da prilagodi stikere (AR emotikoni) personalizovanim porukama, crtežima i ostalim aplikacijama za razmenu poruka, a pomoću aplikacije Galerija možete stvarati impresivne umetničke radove ili isprobati umetničke veštine.

Dakle, postoji li predmet bez kog ne možete? Naravno da ne postoji, ali ćete se za ovu magičnu olovčicu koja dolazi uz Samsung Galaxy Note9 telefon sigurno vezati i ko zna, možda zaista ne budete mogli bez nje. Kada (se) jednom naviknete.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track