HAKERI UKRALI 81.000 FEJSBUK NALOGA: Sad hoće da ih prodaju?! ŠOK!
Foto: Profimedia

HAOS

HAKERI UKRALI 81.000 FEJSBUK NALOGA: Sad hoće da ih prodaju?! ŠOK!

Tech -

Hakeri su napali 81.000 naloga na društvenoj mreži Fejsbuk i objavili privatne poruke sa svih tih naloga, objavio je BBC. Onlajn napadači su objavili da su uspeli da kompromituju 120 miliona naloga i da su spremni da ih prodaju, ali još nije poznato da li je ova brojka preuveličana, javlja britanski javni servis.

Bezbednost

U Fejsbuku su saopštili da bezbednost te mreže nije ugrožena, ali da preuzimaju korake da zaštite sve korisnike. Najviše pogođenih korisnika je iz Ukrajine i Rusije, ali su ugroženi i nalozi u Velikoj Britaniji, SAD i Brazilu, navodi BBC.

Hakeri su na internet postavili oglas u kojem naloge nude na prodaju za po deset centi.

"Kontaktirali smo s nadležnima i uklonili ove oglase sa interneta. Osim toga, javili smo policiji i radimo na uklanjanju sajtova koji su objavili privatne informacije sa Fejsbuk naloga", rekao je Gaj Rouzen, jedan od šefova u Fejsbuku.

Informacija o ovom napadu na korisnike najpopularnije društvene mreže na svetu pojavile su se u septembru, kada su hakeri pod nalogom FBSaler ponudili profile na prodaju.

Potvrda

BBC je angažovao firmu za sajber-bezbednost "Didžital šedous", koja je utvrdila da je 81.000 naloga zaista ugrožena i da su hakeri objavili privatne fotografije korisnika, ali i i poruke. Za napad se sumnjiče ruski hakeri, ali ne uobičajene grupe koje se povezuju sa Kremljom.

foto: Profimedia

Kurir/A.I/Foto:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track