NEMA VIŠE PROFESORA OD KRVI I MESA! Stigla nam je budućnost, predavaće nam HOLOGRAMI!
Foto: Londonski kraljevski koledž

puškice i prepisivanje

NEMA VIŠE PROFESORA OD KRVI I MESA! Stigla nam je budućnost, predavaće nam HOLOGRAMI!

Tech -

Učionica Londonski kraljevski koledž uneo revoluciju u predavanje akademskim građanima u poslovnoj školi

Londonski kraljevski koledž prvi je u svetu predstavio kako će izgledati predavanja u budućnosti, koja će pred studentima držati hologrami, a ne profesori od krvi i mesa!

Kako je preneo BBC, ovaj koledž želi da prvi uvede predavanja pomoću holograma za sve svoje studente.

Prisustvo predavača

U početku će hologrami predavati samo u poslovnoj školi, a projekat će u bliskoj budućnosti biti primenjen i u drugim predmetima i smerovima.

- Alternativa hologramu su video-konferencijski programi, ali uvereni smo da hologram ipak daje veći osećaj prisutnosti predavača kod studenata.

PREDNOSTI I MANE Kao prednost hologramskih predavanja ističe se to da predavači više neće morati da prevaljuju hiljade kilometara kako bi održali predavanje. Istovremeno, hologram će moći da se prenosi na više predavanja istovremeno. Predavanja se mogu snimiti i emitovati za drugu generaciju studenata. Mane su izostanak interakcije između studenata i predavača,kao i nedostatak diskusije posle predavanja.

Predavači imaju pred sobom monitor visoke rezolucije koji je namešten tako da mogu da upiru prstom u ljude i gledaju ih u oči. To omogućava međusobnu interakciju na predavanjima. U hologramskoj projekciji može se pojaviti više osoba u isto vreme - rekao je Dejvid Lefevr, jedan od tehničkih direktora na koledžu. Na prezentaciji koja je održana protekle nedelje gostovale su dve gošće iz SAD preko hologramske projekcije.

Studio za snimanje

Međusobno su komunicirale sa dve učesnice panela koje su sedele uživo na bini pred okupljenim studentima. Da bi poslali svoju sliku, predavači moraju da koriste studio u kojem ih snimaju ispred crne pozadine, dok se pritom osvetljavaju sa obe strane. Koledž će koristiti dva studija za snimanje, jedan u Los Anđelesu i drugi u Torontu. Postojaće i prenosna oprema za snimanje predavača i na drugim lokacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja