NAPREDAK U DUBAIJU Policija trenira na letećim motorima
Foto: hoversurf

REVOLUCIJA

NAPREDAK U DUBAIJU Policija trenira na letećim motorima

Tech -

Budućnost Snage reda najvećeg grada Ujedinjenih Arapskih Emirata započele su obuku u korišćenju hoverbajka

Budućnost je stigla - policija u Dubaiju je započela obuku za korišćenje letećih motora u patrolama kroz grad. Trening je započet samo godinu dana nakon što je kalifornijska kompanija "Hoversurf" predstavila svoj revolucionarni hoverbajk.

Kao na filmu... Pojačanje za policiju Dubaija
Kao na filmu... Pojačanje za policiju Dubaijafoto: hoversurf

Dve posade

- Započeli smo obuku dve posade u pilotiranju letećim motorom, a plan je da ih uključimo u akciju 2020 - rekao je brigadir Halid Naser Alrazuki, generalni direktor odeljenja za veštačku inteligenciju policije Dubaija, za CNN.

BROJKE 114 kilograma je težina letećeg motora 5 metara predložena visina leta 96 kilometara na sat maksimalna brzina

Cilj je da se ova futuristička prevozna sredstva, koja kao da su izvučena iz nekih naučnofantastičnih filmova, koriste za prilazak mestima do kojih je nemoguće doći automobilima, pa čak i helikopterima. - Kandidati vežbaju pilotiranje letećim motorom, ali i upravljanje njime iz daljine. Policija Dubaija ima ekskluzivno pravo da naruči koliko god hoće ovih motora. Ako im je potrebno 30 ili 40, napravićemo ih - rekao je Džozef Segura-Kon, šef za operacije "Hoversurfa".

Tržišna cena

Tržišna cena ove letelice biće 150.000 dolara. - Hoverbajk je prilično ograničen kada je reč o policijskim operacijama, ali će biti zabavno videti ga u akciji - rekao je Tim Robinson, glavni urednik magazina Aerospejs i stručnjak za letelice.

Foto/hoversurf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track