Najnovije vesti

Zakerberg: Fejsbuk će ubuduće više brinuti o privatnosti
Foto: Reuters / Charles Platiau

strateški zaokret

Zakerberg: Fejsbuk će ubuduće više brinuti o privatnosti

Tech

Danas već vidimo da su privatne poruke, 'priče' i male grupe najbrže rastući online formati komuniciranja, napisao je Zakerberg

NJUJORK - Mark Zakerberg je obećao da će strateškim zaokretom pretvoriti Fejsbuk u platformu brižniju prema privatnom životu korisnika, usmerenu na poverljivost.

Fejsbuk mora postati ujedinjena mreža usmerenija na privatne razmene, za razliku od objave 'postova' koje može pročitati veliki broj ljudi, i na formate tipa 'priča' koje se brišu posle 24 sata.

"Kada mislim o budućnosti interneta, mislim da će platforma za komunikacije usmerena na 'privatno' postati još važnija od današnjih otvorenih platformi", ocenio je on i najavio da namerava da omogući sigurna onlajn plaćanja.

"Ta promena odgovara novim ukusima korisnika. Danas već vidimo da su privatne poruke, 'priče' i male grupe najbrže rastući online formati komuniciranja", napisao je Zakerberg u postu objavljenom na svom Fejsbuk zidu.

Izvršni direktor Fejsbuka namerava tehnički da ujedini mrežu s njenim ostalim aplikacijama Mesenger, Instagram i WhatsApp, preneo je portal Index.hr.

Ubuduće će biti moguće direktno razmenjivati poruke putem tih mreža koje će moći da šifruju podatke, što je danas moguće samo na WhatsAppu.

"Iako trenutno nismo visoko na lestvici po zaštiti privatnosti, razvićemo usluge koje ljudi stvarno žele", garantovao je Zakerberg.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...