Najnovije vesti

HUAWEI DONOSI REVOLUCIJU U SVET FOTOGRAFIJE POMOĆU NOVE P30 SERIJE: Predstavljamo prvu Leica Quad kameru na telefonu za slikanje najboljih fotografija danju ili noću!
Foto: Huawei

čudo!

HUAWEI DONOSI REVOLUCIJU U SVET FOTOGRAFIJE POMOĆU NOVE P30 SERIJE: Predstavljamo prvu Leica Quad kameru na telefonu za slikanje najboljih fotografija danju ili noću!

Tech

PARIZ -  Vodeći tehnološki brend Huawei (Huavej) je danas predstavio modele HUAWEI P30 i HUAWEI P30 Pro, sa potpuno redizajniranom kamerom koja donosi neuporedivo iskustvo slikanja pametnim telefonom! Vidite više svetlosti u mraku pomoću super osetljive Leica Quad ( Lajka kvad) kamere. Kada svetlo, naime, utihne, vaša slika će i dalje sijati. Režim rada Supernoć (Super Night) sadrži revolucionarnu tehnologiju koja vam omogućava da uslikate nešto što bi ranije ostalo u mraku, a po prvi put i da napravite video snimak, uz neverovatnu jasnoću!

Ovo su senzacionalne karakteristike koje ne poseduje nijedam smartfon današnjice.

Bliže stvarima koje volite uz 10x hibridno zumiranje

SuperZoom sočivo predstavlja inženjersko čudo sa 5x optičkim zumiranjem, 10x hibridnim zumiranjem i 50x digitalnim zumiranjem. Više nikada nećete morati da se probijate kroz gužvu na festivalima i ostalim događajima da biste zabeležili savršenu sliku ili video snimak – posmatrajte svoj telefon kao mini teleskop koji možete da držite u ruci.

Vidite obe strane priče uz opciju Dual-View Video

Opcija Dual-View Video može da istovremeno zabeleži dve perspektive iste scene simultanim korišćenjem različitih kamera. Beleženje dva pogleda na istu scenu vam pruža mogućnost da prikažete dodatnu, nikada viđenu perspektivu.

Lepota svakog sloja uz Super Bokeh Portrait režim rada

Nove i unapređene opcije kamere, uključujući portret sa osvetljenjem u pozadini i pro-bokeh, toliko detaljne da će vam čak i vlasi kose biti fokusirane.

foto: Huawei

Prvi Leica Quad Camera sistem na svetu predstavlja kombinaciju novih senzora, podešavanja sočiva, procesora za obradu slike (ISP), NPU jedinice i specijalnih algoritama za obradu slike. Ovi elementi besprekorno sarađuju na pružanju sofisticiranih odlika profesionalne kamere:

* Glavna kamera od 40MP sa HUAWEI SuperSpectrum senzorom prima više svetlosti, što omogućava nastanak jasnih slika i video sadržaja u mraku

* Sočivo ultra-širokog ugla od 20MP vam omogućava da uslikate velike sadržaje, od najviših zgrada do širokog otvorenog prostora

* 5x SuperZoom sočivo od 8MP će se pobrinuti da zabeležite detalje kao nikada ranije

* HUAWEI Time of Flight (ToF) kamera je dizajnirana da meri dubinu polja, što omogućava višeslojne Bokeh efekte i stvara portrete sa predivno zamućenom pozadinom i jasnim subjektima u prvom planu

* Prednja kamera od 32MP za savršeni selfi

foto: PR

Boje koje će vam omogućiti da ostanete u trendu tokom cele godine

Neverovatna serija HUAWEI P30 se odlikuje potpuno novim gradirajućim bojama inspirisanim prirodnim lepotama. Sve četiri boje (Amber Sunrise, Breathng Crystal, Black i Aurora) dočaravaju različito doba dana. Od izlaska sunca na horizontu, preko nepreglednih slanih pustinja koje se stapaju sa nebom, do sumraka i upečatljivog noćnog neba. Serija P30 koristi potpuno novi proces za stvaranje ekstra tankih slojeva boje koji se neprimetno međusobno sjedinjuju, ujedno i doprinoseći izdržljivosti boje.

foto: Huawei

Dizajn od ivice do ivice

Poptuno novi dizajn sa zakrivljenjim OLED displejom sa prednje strane i zakrivljenom zadnjom stranom od stakla, nudi tanak i elegantan uređaj, lak za držanje. Zarez je smanjen dok je slušalica uklonjena, zahvaljujući HUAWEI Acoustic Display tehnologiji koja omogućava korišćenje ekrana za obavljanje poziva. Unutar FullView displeja je pametno smešten novi i unapređeni skener otiska prsta, tako da ne zauzima dodatni prostor i omogućava telefonu HUAWEI P30 Pro da ima veličinu displeja od 6,47 inča.

Uvek u fokusu

Model P30 Pro dodatno unapređuju percepciju dubine zahvaljujući novoj HUAWEI ToF kameri koja preciznije određuje dubinu i rastojanje, i time omogućava višeslojni bokeh efekat i pamente korekcije. Zamućenost dubine polja je toliko detaljna da će čak i najtanja vlas kose biti u fokusu. Precizna merenja udaljenosti omogućavaju simulaciju više slojeva bokeh efekta i istuču subjekat u svakoj situaciji.

Isto sočivo podržava i 3D modeliranje, što korisnicima omogućava da mere dimenzije objekata pomoću opcije HUAWEI AR Measure i otvara vrata potpuno novom maloprodajnom iskustvu.

Snimak iz rediteljske stolice

Pored opcije Dual-View Video, serija P30 je savršena za korisnike koji žele da se oprobaju u ulozi reditelja, jer im donosi kinematografske tehnike na dohvat ruke. Snimite holivudske filmove sa bioskopskim odnosom veličine 21:9 i montirajte pomoću opcije AI Video Editor, koja sadrži nov spektar specijalnih efekata i bioskopskih filtera. Opcija AI Video Editor automatski identifikuje najvažnije delove snimka i korisniku nudi alate za dodavanje pozadinske muzike i specijalnih efekata, poput ubrzanog ili usporenog protoka vremena, u cilju stvaranja zanimljivog video sadržaja za deljenje sa porodicom i prijateljima.

Inteligencija koja se uklapa u vaš životni stil

Ovo je za one koji često gube stvari ili prosto žele ugodniji život – uz OneHop, novu opciju međusobnog povezivanja na uređajima iz serije P30, moći ćete da uz samo jedan dodir ekrana prebacite podatke na Huawei računar. Određeni modeli Audi automobila imaju opciju povezivanja telefona sa ključevima automobila pomoću opcije Intelligent Digital Car Key.

Uvek u pokretu

Serija P30 poseduje bateriju zavidnog kapaciteta od 4200mAh koja podržava brže i praktičnije opcije za punjenje baterije, kao što su 40W HUAWEI SuperCharge, uz 15W HUAWEI Wireless Quick Charging i Wireless Reverse Charge – savršene za one koji su uvek u pokretu.

foto: Huawei

Huavej pokreće globalni TRACK AI PROJEKAT za otkrivanje prvih simptoma očtećenja vida kod dece

Huawei tehnologija veštačke inteligencije i pametnih telefona će početi da se koristi u očnim bolnicama širom sveta u okviru saradnje sa vodećim institutom za zdravlje očiju. Proizvođač mobilnih telefona je podelio svoju ekspertizu iz oblasti veštačke inteligencije sa vodećim zdravstvenim istraživačkim organizacijama u cilju očuvanja vida kod dece. Huawei sarađuje s istraživačkim institutom IIS Aragon i startapom DIVE Medical kako bi zajednički razvili Track AI, uređaj zasnovan na veštačkoj inteligenciji namenjen otkrivanju i dijagnostikovanju prvih simptoma oštećenja vida kod dece.

Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da 19 miliona dece u svetu ima oštećenje vida, od čega se 70-80% može sprečiti ili izlečiti. U većini slučajeva deca ne dobijaju dijagnozu godinama, što dovodi do ozbiljnijih posledica po vid, opšti razvoj i obrazovne i društvene mogućnosti. Manje ozbiljni ali lako sprečivi oblici oštećenja vida trenutno pogađaju 12,8 miliona dece.

„Proteklih nekoliko godina smo bili posvećeni razvijanju alata koji procenjuje funkciju vida kod male dece i identifikuje one s oštećenjima”, izjavila je Viktorija Puejo, pedijatrijski oftalmolog iz DIVE Medicala.

„Uz podršku kompanije Huawei i primenu veštačke inteligencije u DIVE softveru, sada smo u mogućnosti da radimo na tom cilju. Naš cilj je da ovu tehnologiju implementiramo na globalnom nivou, a zahvaljujući ovom pristupu možemo da radimo sa svim oblicima oštećenja vida.”

Softver DIVE (engl. Devices for an Integral Visual Examination) otkriva oštećenja vida pomoću uređaja MateBook E tako što prati pogled oba oka dok pacijent gleda stimulanse koji ispituju različite aspekte funkcije vida. Podaci prikupljeni iz uzorka pacijentovog pogleda se zatim obrađuju na pametnom telefonu HUAWEI P30 pomoću HUAWEI HiAI algoritma kako bi se identifikovali potencijalni znaci oštećenja vida.

Uz HUAWEI P30 i HUAWEI HiAI tehnologiju, inicijativa Track AI razvija prenosiv i pristupačan uređaj koji je jednostavan za upotrebu i koji identifikuje pomenute probleme kod dece čim je to moguće – već od šest meseci starosti. Krajnji cilj je da se neobučene osobe osnaže da pomognu prepoznavanje dece koja možda imaju oštećenja vida, kako bi im pomogle da brže dođu do lečenja.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...