Šta nam to sve donose Galaxy S10 telefoni?
Foto: Promo

Šta nam to sve donose Galaxy S10 telefoni?

Tech -

Samsung Galaxy S10 serija uređaja zabeležila je rekordne rezultate u pretprodaji, a samo u našem regionu ostvaren je više od 40 odsto bolji rezultat u odnosu na Galaxy S9. Kada govorimo o rezultatima van našeg podneblja, zabeležena je i prodaja veća u odnosu na bilo koji drugi Samsung pametni telefon koji se u Evropi može kupiti. Samsung Galaxy S10+ je ostvario više od polovine prodaje, pokazujući rastući trend da se potrošači opredeljuju za telefone visokih performansi i velikih ekrana.

foto: Promo

Šta je to što uređaji iz Galaxy S10 serije imaju, a što je potpuno oduševilo korisnike širom sveta, pa i nas, pokušaću da objasnim.

Dizajn:

Ne sudi po knjizi na osnovu korica, odnosno ne sudi o telefonu na osnovu dizajna ovde apsolutno ne važi. Jer, u ovom slučaju i treba suditi o telefonu na osnovu toga kako izgleda! Fantastičan spoljašnji i prepoznatljiv Samsung dizajn samo je uvod u decenijski dugu priču o inovacijama. Jedinstveni Infinity-O display u okviru koga je smešten ceo niz senzora i tehnologija za kameru u „otvoru u ekranu“, pruža zaista neometan prikaz korisniku. Zahvaljujući tome što su senzori u samom ekranu, na raspolaganju je maksimalna površina ekrana, od ovice do ivice, sa odnosom stranica 19:9. Ivice uređaja su simetrično zaobljene sa prednje i zadnje strane. Uređaji su još tanji, sa neverovatno udobnim hvatom i autonomijom korišćenja jednom rukom. Uređaji stižu u originalnim bojama - prizma crnoj, beloj, zelenoj, plavoj i neon žutoj, a Galaxy S10+ i sa premium keramičkim telom u crnoj i beloj boji.

foto: Promo

Baterija, performanse, memorija:

Veštačka inteteligencija na Galaxy S10 seriji uređaja omogućava neverovatnu autonomiju baterije pored vrhunskog hardvera (treća generacija serije 9 Exynos procesora 9820 8n i DDR4X radna memorija). Galaxy S10+ dolazi sa baterijom kapaciteta do 4100 mAh, model Galaxy S10 3400 mAh, a Galaxy S10e ima bateriju kapaciteta 3100 mAh. Galaxy S10 uređaji u principu uče kako koristite telefon i optimizuju potrošnju baterije. Telefoni dolaze sa memorijom od 6 GB do čak 12 GB RAM-a i sa 128GB, 512GB ili 1TB interne memorije, koja je proširiva microSD karticama do 512 GB. Sa unutrašnjim memorijskim prostorom veličine do 1 TB kod S10+ uređaja, i dodavanjem microSD kartice sa još 512 GB, dobija se revolucionarni prostor od 1,5 TB što je dovoljno za skladištenje svega što nam je važno – pa do kraja života.

foto: Promo

Korisnički Interfejs – ONE UI:

Novi korisnički interfejs, ONE UI, reorganizovan je za jednostavnije i lakše korišćenje telefona, a predviđen je za rad u saradnji s operativnim sistemom Android 9 Pie. Kod One UI interfejsa performanse su besprekorne, ikonice jasne i uočljive. Gornji deo ekrana služi za prikaz i reč je o najpreglednijem delu ekrana. Donji deo ekrana je deo preko kojeg je moguća najjednostavnija komunikacija sa onim što nam je od telefona potrebno. Interfejs je tako napravljen da je moguće jednom rukom koristiti telefon čak i kod ekrana od od 6,4 inča koliko ima S10+. Tu je i Noćni režim rada, gde se jednim potezom interfejs može “potamniti” i učiniti telefon prijatnijim za oči u određenim uslovima – recimo, noću.

Ekran:

Tim koji dobija ne treba menjati. Pametnom dosta. Samsung ekrani na mobilnim uređajima oduševljavaju korisnike širom sveta, a kod Galaxy S10 uređaja su još bolji. Samsung je u ovu liniju uređaja uveo Dinamični Super AMOLED ekran, sa HDR10+ tehnologijom, koja se inače koristi u izradi premium TV panela. Ovakav ekran prikazuje širi spektar boja i daje neuporedivo živopisniji prikaz svega na ekranu zahvaljujući tonskom mapiranju. Ekran donosi još dublje crne i svetlije bele nijanse, dinamički mapira tonove za poboljšanu osvetljenost i to za širi raspon boja. Zato i pruža bolju i čistiju sliku pod jarkim svetlom.

Bezbednost:

Samsung uvodi prvi ikada ultrazvučni skener otiska prsta koji čita 3D konture otiska prsta, a ne 2D sliku, i nalazi se u samom ekranu. Ovaj senzor skenira i 3D mapira jagodicu prsta, tako da je nemoguće falsifikovati. Ne samo da gleda šaru otiska korisnika, već i dubinu brazdi i celog otiska, te je bezbednost telefona veća nego ikada. Ovakav skener funkcioniše u svim uslovima, čak i ako su ruke suve, vlažne, tople, hladne….

foto: Promo

Kamera:

Recimo da je ovo najbolja kamera za sve prilike. Uz takav sistem kamera, svaki korisnik je skoro pa profesionalni fotograf. Galaxy S10+ ima tri zadnje i dve prednje kamere, Galaxy S10 tri zadnje i jednu prednju kameru, dok Galaxy S10e stiže sa dve zadnje i jednom prednjom kamerom. Sva tri uređaja koriste gotovo identičan sistem zadnjih kamera, a Super brzi Dual Pixel senzor je glavna, širokougaona kamera od 12 megapiksela na sva tri uređaja. Sistem kamera sastoji se još i od ultraširokog objektiva sa vidnim poljem od 123 stepena (kao ljudsko oko) i 16 megapiksela prvi put u S seriji, takođe na sva tri modela; dok Galaxy S10 i S10+ imaju i telefoto kameru od 12 megapiksela. Telefoto sočivo i Super brzi Dual Pixel poseduju Optičku stabilizaciju (OIS), dok ultraširokougaono sočivo ima Super stabilizator. Ono što zaista predstavlja revolucionarnu novinu je to da i prednja i zadnja kamera mogu da snimaju do UHD kvaliteta, a zadnja kamera nudi snimanje u HDR10+ kvalitetu. Galaxy S10 telefoni podržavaju snimanje u 4K rezoluciji do 60 fps. Telefoni dolaze sa najboljom prednjom kamerom, a Galaxy S10+ sa čak dve. Za glavni senzor uređaji koriste širokougaoni senzor od 10 MP, s otvorom blende f/1.9, ali i Dual pixel PDAF tehologijom. To je prva kamera koja ovu tehnologiju ima sa prednje strane.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja