GEJMING MAŠINERIJA U ŠUMADIJI: U Kragujevac stiže prvi Klikcon! Uskoro festival igara u srcu Srbije!
Arhivska fotografija, Foto: Profimedia

Digitalizacija Srbije

GEJMING MAŠINERIJA U ŠUMADIJI: U Kragujevac stiže prvi Klikcon! Uskoro festival igara u srcu Srbije!

Tech -

Kragujevac će dobiti svoj prvi sajam igara, popularne kulture i informacionih tehnologija, prvo veliko dešavanje ovog tipa van područja Beograda!

„Klikcon“ će debitovati od 10. do 12. maja na Šumadija sajmu, i ulazi u sferu značajnih događaja za Centralnu Srbiju jer će, pored ljubitelja elektronske i tradicionalne zabave, okupiti i IT kompanije, predavače kao i potencijalne investitore, te posetiocima predstaviti mogućnosti napretka kroz gejming i unapređenje IT sektora uopšte.

Organizatori napominju da industrija zabave odavno podrazumeva sadržaje za celu porodicu i sve uzraste, zbog čega će apsolutno svako moći da na Klikconu otkrije nešto što ga zanima – od društvenih igara „stare škole“ do esports turnira u najpopularnijim kompjuterskim igrama, od najboljih „kosplej“ umetnika do najpopularnijih filmskih i TV franšiza.

foto: Kurir

Kroz mnogobrojne zabavne, edukativne ali i humanitarne sadržaje, Klikcon će se pridružiti događajima koji promovišu digitalizaciju Srbije. Zato će ovu manifestaciju u svom prvom izdanju, kao partner, podržati i njen „stariji brat“, najveći festival igara i pop kulture u regionu - beogradski Games.con. Od klikera do kompjutera – Klikcon se sprema da ponudi kompletnu industriju zabave svim Kragujevčanima, ali i posetiocima iz cele Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track