INSTAGRAM UKIDA NAJOMILJENIJU OPCIJU! U budućnosti niko osim vas neće znati koliko vam post ima lajkova! INFLUENSERI U PANICI!
Foto: Pritnscreen Facebook

noviteti

INSTAGRAM UKIDA NAJOMILJENIJU OPCIJU! U budućnosti niko osim vas neće znati koliko vam post ima lajkova! INFLUENSERI U PANICI!

Tech -

Mark Zakerberg na godišnjoj Fejsbuk konferenciji najvaio je velike promene na svim platformama ove kompanije, među kojima je i Instagram. Naime, uvešće se opcija privatnog brojača lajkova, što znači da neće svi korisnici moći da vide koliko osoba je označilo da im se dopada određena objava, već samo vlasnik profila.

Sve više se čini da je razlog zašto ljudi uopšte postavljaju bilo šta na društvene mreže ovih dana upravo zbog lajkova. To je u stvari način da dobiju potvrdu od drugih, i gde se popularnost ocenjuje prema broju lajkova koje je određeni post dobio. Međutim, u pomalo kontroverznom potezu, čini se da Instagram testira promenu u svom korisničkom interfejsu, gde će se lajkovi sakriti od vaše publike.

foto: Printscreen Fb

Ovo je otkrila Jane Manchun Wong, koja je na svom Twitter nalogu podelila da postoji mogućnost da u budućnosti niko osim vas neće znati koliko vam post ima lajkova. Umesto toga, ono što će u tom slučaju javnost moći vidi da je vaš post bio lajkovan bez spominjanja konkretnog broja. Kao što smo rekli, to je prilično kontroverzna odluka, jer se veliki broj influensera na društvenim mrežama oslanja upravo na broj lajkova kako bi pokazali koliko su popularni i kako mogu da kontrolišu cene kojim naplaćuju advertorijale i slično. Međutim, Instagram ima zanimljivu tačku gledišta koja glasi: „Želimo da se vaši pratioci fokusiraju na ono što delite, a ne na to koliko vaš past generiše lajkova.“

Ovo će definitivno uzdrmati svet Instagram influensera.

Kurir.rs, Ubergizmo / Foto: Printscreen Fb

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track