Najnovije vesti

IGRICE ZA STARE I MLADE: Prvi sajam igara u Kragujevcu. Neviđeni FESTIVAL GEJMINGA od petka 10. maja do nedelje!
Foto: Profimedia

takmičarsko edukativni program

IGRICE ZA STARE I MLADE: Prvi sajam igara u Kragujevcu. Neviđeni FESTIVAL GEJMINGA od petka 10. maja do nedelje!

Tech

KLIKCON - Sajam igara, pop kulture i IT, prvi ove vrste van Beograda,održaće se od 10. do 12. maja 2019. godine na Šumadija sajmu, u Kragujevcu


Kako stvari stoje u svetuu igrica digitalne igre potisnule su analogne u drugi plan, što dovodi do sukoba generacija.

 

Upravo organizacija ovog sajma, ističu organizatori iz kompanije KlikCon jeste da sajam "kroz druženje pomiri dva sveta".

 

Stariji posetioci "Klikcon sajma" biće u prilici da se podsete dobrih starih društvenih igara, koje su obeležile njihovu mladost, i upoznaju digitalni svet u kom žive mladi.


- Mladi će imati čast da se upoznaju sa analognom stranom sveta igara. Pokazećemo da igre ne mare za godine. Ponosni smo što će naš sajam imati humanitarni karakter. U zoni otvorenoj za besplatno igranje, koja nosi naziv IGROM SE BORIM, igrači će moći da doniraju sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) - kažu organizatori.


Pored pomirenja genracija kroz svet igrica i tehnilogije, raduje činjnica da će mladi na "KLikcon sajmu" imati priliku, kroz edukativno predavanje koje organizuje “Fondacija Tijana Jurić” da nauče sve o bezbednom i odgovornom korišćenju interneta.

 

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...