HUAWEI LANSIRAO U PARIZU PAMETNE TELEFONE P30 SERIJE: Pogledajte ove vrhunske modele! Poželećete da je bar jedan VAŠ!
Foto: Printskrin

Kineski tehnološki gigant Huawei

HUAWEI LANSIRAO U PARIZU PAMETNE TELEFONE P30 SERIJE: Pogledajte ove vrhunske modele! Poželećete da je bar jedan VAŠ!

Tech -

Kineski tehnološki gigant Huawei u Parizu je predstavio svoje najnovije premijum modele pametnih telefona P30 serije.

Richard Yu, CEO Huawei Consumer Group-a je istakao da je Huawei vodeći kada su u pitanju inovacije za bolji povezani život, uključujući unapređenja na polju fotografija, veštačke inteligencije, baterije, konekcionih opcija i iteracije, a sve ovo je sadržano u P30 i P30 Pro telefonima.

Pod sloganom "Leading inovation for better connected life", u Parizu su predstavljene napredne inovacije uređaja P30 serije. Ovi telefoni donose mnogo toga na polju veštačke inteligencije i naprednih mogućnosti za snimanje fotografija i video snimaka, a tu su i inovativni detalji kao što je odsustvo gornjeg zvučnika (Acoustic screen technology) i brojne druge karakteristike Huaweija P30 i P30 Pro.

foto: Printskrin

Huawei ističe da je dizajn P30 linije telefona inspirisan prirodom, a telefone karakterišu veoma tanki okviri. P30 ima 6.1-inčni FHD+ OLED displej sa 19.5:9 odnosom stranica, dok P30 Pro odlikuje 6.47-inčni FHD+ zakrivljeni OLED ekran, sa istim odnosom. Zahvaljujući tankim okvirima, telefoni su uži od iPhone XR i XS Max modela. U displeju telefona nalazi se senzor otiska prsta, za koji Huawei tvrdi da je za do 37% brži od standardnog.

Pametni telefoni P30 serije primenu veštačke inteligencije podižu na viši nivo.

Veštačka inteligencija prepoznaje i opcije i aplikacije koje se ne koriste i sama ih zatvara kako bi telefon brže radio. Zahvaljujući tome, AI vodi računa i o još jednoj veoma bitnoj - dužini trajanja braterije.

Jedna od najzanimljivijih karakteristika nove Huaweijeve perjanice svakao je "periskopska" kamera telefona P30 Pro, sa relanim optičkim zumom, i njene mogućnosti. Koliko je taj aspekt samom proizvođaču bitan, govori i je dan od slogana pod kojim se P serija reklamira - "P for photography". Kamere oba P30 modela opremljene su vrhunskom Leica optikom.

Sistem od tri kamere na poleđini uređaja P30 Pro čine glavna sa senzorom od 40 megapiksela (f/1.6), sa optičkom stabilizacijom slike, druga širokougaona od 20 megapiksela (f/2.2) i treća kamera od osam megapiksela i sistemom periskopskog zumiranja koja omogućava 5X optički i 10X hibridni zum.

Huawei P30 takođe pokreće Kirin 980 procesor, s tim što je on kod manjeg modela uparen sa 6GB RAM-a i 128GB interne memorije proširive isključivo memorijskim karticama. Uređaj napaja nešto manja baterija, kapaciteta 3.650mAh koja se puni pomoću brzog punjača od 22,5W .

foto: Printskrin

Oba modela imaju i "reverse wireless charging" opciju, pa se njihove baterije mogu bežično puniti po principu "leđa o leđa".

Huawei P30 I P30 Pro dolaze bez klasičnog 3,5mm ulaza za slušalice, što je već postalo standard za premijum klasu pametnih telefona. Oba uređaja koriste operativni sistem Android 9 Pie i EMUI 9 interfejs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track