Najnovije vesti

SAMSUNG QLED TELEVIZORI – ZA NOVU DIMENZIJU STVARNOSTI
Foto: Promo

SAMSUNG QLED TELEVIZORI – ZA NOVU DIMENZIJU STVARNOSTI

Tech

Ako mene pitate, nekako najviše volim da se na kraju dana smestim ispred televizora i uživam u nekoj dobroj TV emisiji, filmu ili utakmici. Uživanje ne bi bilo potpuno da, opet ako mene pitate, ispred sebe nemate televizor na kome je kvalitet slike izvandredan toliko da vam se čini kao da zaista gledate stvarni svet umesto ekrana televizora.

Uzmimo za primer Samsung QLED 8K televizore, koji zaista ruše sve granice kada govorimo o inovativnim tehnologijama. Sa 33 miliona piksela i rezolucijom koja je 16 puta veća od rezolucije Full HD-a, emituje sliku koja hipnotiše svojom realnošću, a maksimalnom uživanju doprinosi i dijagonale ekrana od 65 do 98 inča. Ništa manje nisu impozantni ni QLED 4K televizori, koji korisnicima donose moćnu i pametnu tehnologiju, zaista fenomenalan kvalitet slike i neverovatnu funkcionalnost. Poznati su po tehnologiji „Quantum Procesor“, po moćnom procesoru koji je deo ekskluzivne tehnologije kompanije Samsung. Ovaj inteligentan procesor za mašinsko učenje daje najbolje osvetljenje na ekranu i kontroliše zvuk. Pametna „AI upscaling“ tehnologija mašinskog učenja analizira i poboljšava svaki kadar bez obzira na vrstu sadržaja s ciljem optimalnog unapređenja svake pojedinačne scene.

foto: Promo

Osim toga, superiornom doživljaju gledanja doprinosi funkcija „Direct-Full-Array“ koja je tu zbog prefinjene kontrole kontrasta za prikaz dubljih crnih nijansi tako da boja ne izgleda razmazano, precizno kontroliše pozadinsko osvetljenje i oživljava svaki delić slike. Neretko se u Samsungu kaže, da realnost dolazi sa QLED televizorima, a u tome najveću ulogu igra „Quantum Dot“ tehnologija zahvaljujući kojoj se prikazuje čak milijardu boja. „Ultra Viewing Angle“ omogućava maksimalno uživanje u prelepim nijansama i oštroj slici dok se gleda iz bilo kog ugla. Uz novi Ambijentalni način rada nema više crnog ekrana. Ovaj način rada QLED televizora u potpunosti menja način na koji koristimo televizor. Čak i kada je isključen, novi QLED televizor ispunjava dnevni boravak dekorativnim sadržajima i korisnim svakodnevnim informacijama. Minimalistički dizajn odiše elegantnošću, ivice ekrana se skoro i ne vide zbog čega se lakše „uroni“ u sadržaj. Korisnici mogu od sada preko Samsung Universal Guide-a da pristupe sadržaju putem glasovnih komandi, a nismo zaboravili ni gejmere, šta više, zbog njih se u QLED televizorima nalazi FreeSync (VRR) koja skraćuje odziv na komande i omogućava igranje u realnom vremenu.

foto: Promo

Ovi televizori poslednje generacije savršeni su za sve potrebe korisnika u ovom dinamičnom vremenu u kome živimo. Uz to, donose zaista potpuno novu dimenziju realnosti, uživanja i zabave. Detaljnije informacije o QLED televizorima možete naći na http://samsung.com/rs/.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...