Samsung Knox: čuvar vašeg Galaxy iskustva
Foto: Promo

Samsung Knox: čuvar vašeg Galaxy iskustva

Tech -

Pametni telefoni danas nude daleko više od jednostavnih opcija, poput telefoniranja i slanja SMS poruka. Tableti, pametni satovi i računari koji se međusobno povezuju postaju nezaobilazni pratilac bez kojih ne kraćemo na posao, poslovno putovanje ili u teretanu. Sa druge strane, sa tehnološkim razvojem dolazi i do porasta rizika od različitih vrsta softverskih kvarova i sajber napada, koji mogu za posledicu imati ne samo loše funkcionisanje pametnih uređaja, već i krađu osetljivih korisničkih podataka. Međutim, za Samsung je bezbednost uvek bila neizostavni deo vrhunskog korisničkog iskustva.

Svaka fotografija koju napravite svojim pametnim telefonom, svaki video koji snimite ili poruka koju pošaljete predstavljaju deo vaše privatnosti. Zapravo, sve što radite uz pomoć svojih uređaja je rezervisano za vas i ne postoji nijedan razlog zašto bi trebalo da se brinete za bezbednost svojih podataka. Baš iz ovog razloga, kompanija Samsung je tokom godina razvila sopstveni Knox bezbednosni sistem, koji se konstantno nadograđuje, kako bi uvek bio nekoliko koraka ispred rizika.

foto: Promo

Knox sistem korisnicima pruža dvostruku zaštitu. Prvi nivo je zadužen za bezbednost instaliranih aplikacija i operativnog sistema, što u praksi znači da je softver zaštićen od spoljašnjih napada i faktora rizika. Budući da pametni telefoni danas u sebi sadrže sve, od sredstava za komunikaciju, preko novčanika, do prenosivog računara, u sebi neminovno kriju i mnoštvo ličnih podataka. Za dodatni nivo sigurnosti, Samsung Knox sistem sadrži Secure Folder aplikaciju u kojoj je moguće sačuvati sve sadržaje koje želite „samo za svoje oči“ i jedino vi kao korisnik imate pristup ovoj „skrivenoj kutiji“.

Umrežavanje pametnih uređaja i korišćenje interneta za poslovne obaveze, ali i surfovanje i gledanje različitih sadržaja, danas je apsolutna neminovnost. Međutim, internet sa sobom nosi i mnogobrojne bezbednosne rizike. Zato opcija Bezbedni Wi-Fi onemogućava praćenje korisnika putem aplikacija i web sajtova, dok istovremeno omogućava surfovanje na javnim internet konekcijama bez narušavanja sigurnosti.

Samsung Knox sistem brine o svim aspektima bezbednosti ne zahtevajući previše koraka od korisnika. Pomoću posebno dizajnirane Samsung Pass biometrijske tehnologije za potvrđivanje identiteta putem prepoznavanja lica ili otiska prsta, vaši podaci će uvek biti bezbedni. Čak i ako izgubite telefon, niko osim vas neće moći da pristupi uređaju. Ukoliko se to desi, uz specijalnu Knox funkciju Pronađi moj telefon koja vam omogućava da daljinski locirate uređaj, napravite kopiju podataka na Samsung Cloud, zaključate ekran, kao i da blokirate pristup na Samsung Pay. Ako je potrebno, možete i da obrišete sve podatke koji se nalaze na telefonu.

Uz Samsung Knox ne morate da se brinete za bezbednost svojih podataka. Vaša privatnost biće samo vaša, a uređaji će ostati bezbedni i spremni da ih koristite u svakoj situaciji.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track