Milan Vujović: Kraj godine dočekujemo u samom vrhu Evrope
Foto: Promo

Milan Vujović: Kraj godine dočekujemo u samom vrhu Evrope

Tech -

Bližimo se kraju godine, a u svakoj kompaniji to je vreme podvlačenja crte i analiziranja postignutih rezultata. Neretko je to i vreme kada se prave planovi za narednu godinu i postavljaju ciljevi koje bi trebalo ostvariti. Kada je u pitanju kompanija Samsung Electronics, region u kome poslujemo završio je 2019. godinu u samom vrhu u Evropi po svim parametrima.

foto: Promo

Na globalnom nivou tokom ove godine ostvaren je značajan rast prodaje u segmentu mobilnih uređaja, prvenstveno zahvaljujući izuzetnim rezultatima Galaxy Note10 i Galaxy A serija telefona, koje su i na lokalnom tržištu postigle veliku popularnost. Što se tiče Galaxy Note10 i Note 10+ pametnih telefona, oni su uveliko prestigli rezultate svojih prethodnika, samo nekoliko meseci nakon premijere. Zahvaljujući naprednim, inovativnim funkcijama poput multifokalne kamere, AR Doodle funkcije i profesionalnog softvera za uređivanje video sadržaja, ovi uređaji nametnuli su se kao neophodan alat svim korisnicima koji se bave kreativnim i umetničkim zanimanjima.

foto: Promo

Sa druge strane, i jubilarni modeli Galaxy S10 i S10+ nadmašili su sva očekivanja javnosti, bilo da se radi o njihovim funkcijama ili besprekornom dizajnu. Ulazak ovog telefona na tržišta širom sveta obeležila je, pre svega, priča o 5G mreži. Naime, S10 je prvi pametni telefon na svetu sa podrškom za ovaj tip konekcije, dostupan u specijalnoj Galaxy S10 5G verziji.

Osim na tržištu mobilnih telefona, Samsung je već godinama unazad i vodeći proizvođač televizora u svetu. Za to su pre svega zaslužni naši QLED modeli, čija napredna rezolucija od nekoliko miliona piksela, omogućava besprekorno iskustvo gledanja televizije. Onog trenutka kada se zagledate u ekrane ovih televizora, ostaćete hipnotisani kontrastima svetla i tame, kao i izuzetno jarkim i živopisnim bojama u milijardu različitih nijansi.

Ove godine, na domaće tržište stigao je još jedan član QLED porodice – Samsung The Frame. Ovaj jedinstveni televizor nepogrešivo oslikava stil svog vlasnika i uklapa se u svaki enterijer, zahvaljujući umetničkom režimu koji uz bogatu kolekciju dela najpoznatijih svetskih umetnika i luksuznom dizajnu rama svaki dom pretvara u galeriju.

foto: Promo

Šta je to što možemo očekivati u 2020. godini? Kada je u pitanju Samsung, možemo da obećamo da ćemo nastaviti da pratimo svoju viziju, iznenađujući korisnike novim inovacijama. Po svemu sudeći, uređaji i funkcije koji se oslanjaju na petu generaciju mobilnih mreža, veštačku inteligenciju, kao i virtuelnu i proširenu stvarnost, biće teme o kojima će se najviše pričati u tehnološkim krugovima.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track