SAMSUNG ELECTRONICS: Da li ste spremni za Eru Iskustva?
Foto: Promo

Milan Vujović, direktor odeljenja za advertajzing i korporativnu komunikaciju u kompaniji

SAMSUNG ELECTRONICS: Da li ste spremni za Eru Iskustva?

Tech -

Više nije važno ono što posedujemo, već naše istinske, individualne potrebe – misao je koja je, po mom mišljenju, obeležila ovogodišnji CES sajam tehnoloških inovacija u Las Vegasu, najavljujući pravac u kome će se tehnologija razvijati u narednih 10 godina – ka ljudima, koji su je i stvorili.

Svet tehnologije ulazi u novo doba – Eru Iskustva, a Samsung je jedna od kompanija koja će predvoditi ovu evoluciju, menjajući svet kakvim ga poznajemo. Granice između digitalnog i fizičkog sve više blede, dok naša povezanost sa tehnologijom postaje sve intimnija i personalizovanija.

Iako je trend koji stavlja doživljaje i osećaje korisnika ispred samih proizvoda i njihovih specifikacija prisutan već neko vreme, čini se da je sada bitniji nego ikada. Hiperprodukcija u okviru tehnološke industrije dostigla je nesagledive razmere, te su ljudi počeli da žude za proizvodima koji će biti njihovi pravi životni saputnici – onima koji će ih razumeti na individualnom nivou, osluškivati njihove potrebe i reagovati u skladu sa njima.

Samsung u ovoj novoj Eri najviše nade polaže u veštačku inteligenciju, koja će i u budućnosti nastaviti da nas iznenađuje svojim mogućnostima. Naš novi kućni robot Ballie idealan je primer za to, te je stoga bio jedna od inovacija o kojima se najviše pisalo i pričalo na ovogodišnjem CES sajmu. Ovaj robot u obliku teniske loptice je u isto vreme i budilnik, lični asistent koji vodi domaćinstvo, snimajući i kontrolišući ostale pametne uređaje, poput televizora ili robotskog usisivača, kao i neko ko pazi na ljubimce kada ostanu sami kod kuće.

foto: Promo

Pored robota kao ličnih asistenata, javnosti smo pružili i uvid u pametne domove budućnosti, koji, pored veštačke inteligencije, funkcionišu na principu pametnih senzora i analize baza podataka. Korisnici će sada moći da transformišu svoje domove u šta god požele – umetničku galeriju, teretanu ili nešto treće, uz pomoć Samsung GEMS tehnologije. Dovoljno je samo da stave AR naočare i moći će da vežbaju uz virtuelnog ličnog trenera ili odu na planinarenje, dok su i dalje u svojim dnevnim sobama.

Ovo će biti i godina Interneta Stvari, sistema međusobne umreženosti uređaja i razmene podataka, sada dostupnog na većini Samsung uređaja. Njegov značaj posebno se ističe u viziji pametnih zgrada, pa i čitavih gradova, u kojima će sve biti podređeno ljudima. Tako će stanovnici jedne pametne zgrade u budućnosti moći da pozivaju liftove, gase svetla ili proveravaju ima li slobodnih mesta za parkiranje jednostavnim dodirom ekrana ili glasovnom komandom na pametnom telefonu. Ukoliko dođe do određenog kvara, pametne zgrade će reagovati i zahtevati popravku pre nego što stanari uopšte i uoče problem.

foto: Promo

Kako bi što veći broj korisnika iskusio benefite nove Ere Iskustva, odgovornost naše kompanije, kao tehnološkog inovatora, jeste da napravimo prvi korak ka razumevanju njihovih želja i potreba. Naša vizija ove bliske budućnosti je pre svega humanistička, a personalizovana nega, kao i poboljšanje dobrobiti, zdravlja i standarda korisnika, predstavljaju ključne aspekte njenog ostvarivanja.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track