MILIONI ĆE OSTATI BEZ WHATSAPP! Proverite da li ste među njima, sprema se velika promena!
Foto: Profimedia

promene

MILIONI ĆE OSTATI BEZ WHATSAPP! Proverite da li ste među njima, sprema se velika promena!

Tech -

Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svetu WhatsApp, od januara ove godine prestala je da radi na Windows telefonima, a to će se od danas dogoditi i na nekim Apple-ovim uređajima.

Mnoge modele mobilnih telefona čeka slična sudbina, budući da će aplikacija uskoro dobiti veliko ažuriranje.

Starije verzije Android (verzija 2.3.7 i starije) i iOS operativnih sistema od 1. februara više neće imati pristup aplikaciji.

Iz WhatsAppa poručuju da je selektivni izbor uređaja na kojima će aplikacija raditi potreban kako bi se omogućila bezbednost korisnika, a korisnicima savetuju da operativne sisteme na svojim mobilnim uređajima ažuriraju na najnovije verzije.

foto: Profimedia

Korisnici sa starijim modelima telefona više neće moći da kreiraju nove naloge ili da ponovo verifikuju stari sa mobilnih uređaja koje pokreću stare verzije operativnih sistema,

WhatsApp prestaje da radi na iPhone-ima koji koriste iOS 8 ili stariju verziju tog operativnog sistema.

Situacija sa starijim iPhone uređajima je sledeća:

- iPhone 6 / iPhone 6 Plus - može se ažurira na iOS 9 i koristiti WhatsApp - iPhone 5 / iPhone 5s / iPhone 5c - može da se ažurira na iOS 9 i koristiti WhatsApp - iPhone 4s - može da se ažurira na iOS 9 i koristiti WhatsApp - iPhone 4 i stariji modeli - ne mogu da se ažuriraju na iOS 9, niti da koriste WhatsApp.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track