Drugačiji pogled na svet kroz objektive nove Galaxy serije
Foto: Promo

Drugačiji pogled na svet kroz objektive nove Galaxy serije

Tech -

Ovog meseca Samsung je otišao korak dalje predstavljanjem čak četiri nova premijum telefona, na ekskluzivnom događaju u San Francisku. Tu su, pre svega, tri modela iz Galaxy S20 flegšip serije, koji će sigurno opravdati očekivanja i najzahtevnijih korisnika, kao i Galaxy Z Flipnovi savitljivi telefon revolucionarnog dizajna.

Iako su na prvi pogled ovi telefoni potpuno različiti, postoji jedna važna karakteristika koju bih izdvojio kao zajedničku, a to je njihova kamera, odnosno iskustva i mogućnosti koja ona pruža. Razlog zbog kojeg je fokus baš na kameri jeste da danas, više nego ikada ranije, imamo potrebu da beležimo svakodnevne trenutke uz pomoć pametnih telefona, što je čini najvažnijom stavkom za korisnike prilikom biranja i kupovine novih uređaja.

Kada govorimo o S seriji, ona dolazi sa potpuno novim i neočekivanim dizajnom kamere, kombinujući veštačku inteligenciju sa najvećim Samsung senzorom do sada, kako bi nastale fotografije savršenog kvaliteta. Sećate se kako se, pre samo nekoliko godina, kamera od 5MP smatrala izvrsnom? Šta kažete na čak 108MP, koliko ih ima Galaxy S20 Ultra? Pored toga, kamere na ovoj seriji telefona mogu da uveličavaju slike i do 100 puta, uz kvalitet koji ostaje na visokom nivou i jasniji prikaz nego ikada pre. Posebno interesantna stvar je i mogućnost snimanja u 8K rezoluciji, za izvanredne, realistične snimke, koji se kasnije mogu gledati na Samsung QLED 8K televizorima, za još bolje vizuelno iskustvo.

foto: Promo

Sa druge strane, imamo Galaxy Z Flip – telefon koji svojim dizajnom i tehnologijom izrade preispituje zakone fizike. Potpuno drugačijeg izgleda kada je sklopljen i kada je otklopljen, ovaj uređaj se jednim pokretom menja iz kompaktnog „novčanika“ koji staje u svaki džep, do ekrana od 6.7 inča koji se automatski deli na dva dela, čineći multitasking lakšim nego ikada. Kada je u pitanju kamera, potrudili smo se da ovim telefonom pružimo korisnicima jedno potpuno drugačije iskustvo u odnosu na ono koje imaju sa S20 serijom.

Umesto rezolucije koja preispituje granice mogućeg, ovde imamo hands-free opciju korišćenja, baš kao kod laptop računara, pri čemu se ovaj telefon može koristiti pod različitim uglovima. Ono što će se posebno svideti ljubiteljima Instagrama i drugih društvenih mreža jeste znatno olakšano kreiranje sadržaja za ove platforme, zahvaljujući snimanju video zapisa u razmeri 16:9, bez upotrebe ruku ili stativa. Dovoljno je samo otvoriti telefon i staviti ga na ravnu površinu. Nakon fotografisanja ili snimanja, multitasking opcija, takozvani Multi-Window Tray, omogućiće gledanje fotografija ili video zapisa na gornjoj polovini ekrana i upravljanje sadržajem na donjoj. Na isti način može se koristiti i YouTube, za neometano uživanje u muzici.

Ukoliko ste oduvek maštali o besprekornim fotografijama i snimcima, na kojima su svaki detalj i nijansa kristalno jasni, baš kao kod profesionalnih aparata, onda su premijum telefoni iz S20 serije baš ono što ste tražili. Bilo da je dan ili noć, bilo da ste u pokretu ili na velikoj udaljenosti od onoga što želite da zabeležite – granice skoro da ne postoje. Međutim, ukoliko ste među onima koji uz pomoć tehnologije izražavaju svoju kreativnost i lični stil, kako u svakodnevnom životu, tako i na društvenim mrežama, Z Flip je pravi telefon za vas. Koji god da odaberete, bićete oduševljeni.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track