SAMSUNG GALAXY A51 NA KURIROVOM TESTU: Zašto bi serija A mogla biti favorit za one sa urbanim i brzim načinom života?
Foto: Kurir

SAMSUNG GALAXY A51 NA KURIROVOM TESTU: Zašto bi serija A mogla biti favorit za one sa urbanim i brzim načinom života?

Tech -

Iako su svetla u poslednja tri meseca bila usmerena ka najnovijoj Samsung flegšip seriji telefona sa oznakom S20, ni ranije predstavljena serija A nije ništa manje impresivna. Naša redakcija imala je priliku da testira njenog novog člana – Galaxy A51. Moderan dizajn i prilično lagan uređaj – naš prvi utisak! Kako je naše „zamorče” bilo u beloj boji, elegancije nije manjkalo, i kapa dole za Samsung kada je reč o dizajnu ovog modela (naročito zadnji deo telefona postavlja nove standarde).

foto: Promo

Ipak, „highlight” ovog testa definitivno je bilo korisničko iskustvo – odmah smo shvatili da možemo u isto vreme da gledamo seriju na Netflix-u, dok se dopisujemo sa prijateljima na Viber-u. Jednom rečju, doživeli smo pravo malo „desktop” iskustvo tokom ove Galaxy A51 avanture.

Naime, omogućeno je prikazivanje dve aplikacije odjednom, na podeljenom ekranu, što nas je odmah kupilo. I ne samo to, dostupna je i manja verzija iskačućeg prozora poziva koji možete „smestiti” tako da vam ne smeta dok tokom poziva obavljate još štošta na telefonu. Za multitasking dušu dalo!

Prikaz ekrana je takođe prilično pojednostavljen za upotrebu, pa tako možete smanjiti veličinu prikaza ukoliko vam to odgovara, jednostavnim prevlačenjem od sredine nadole. Vizuelnom ugođaju kod ovog modela doprinosi i dinamični zaključani ekran, na kome se slike konstantno menjaju.

Ovaj model doneće vam i sjajno iskustvo gledanja serija i filmova na telefonu, zahvaljujući Super AMOLED Infinity-O displeju, veličine 6.5 inča, koji se prostire od ivice do ivice telefona.

foto: Promo

Četiri kamere na ovom modelu pobrinuće se da sačuvate baš sve trenutke koje želite, a Super Steady funkcija eliminisaće podrhtavanje slike tokom snimanja.

foto: Promo

Višestruki Live Focus efekti na Depth kameri beleže i najsitnije detalje, a tu je i Ultraširoka kamera, sa sočivom od 123 stepena, koja pruža periferni vid identičan ljudskom oku, ako ne i bolji. Okidač za kameru može biti bilo gde na ekranu, kako biste ga lakše dohvatili. Selfi čak možete napraviti i jednostavnim dizanjem ruke, a ako je vaša "meta" negde gore, možete lako snimiti i vertikalnu panoramu!

Model donosi i opciju da slikate bez prekidanja video zapisa, što je apsolutno YES!

Galaxy A51 nudi 128 GB memorije u kombinaciji sa 4 GB RAM, što ga izdvaja među telefonima srednje klase, baš kao i laka pretraga aplikacija sa početnog ekrana, ali i mogućnost dodavanje „rutina” uz pomoć Bixby-a.

foto: Promo

Džek za standardne slušalice – još jedno DA!

Baterija od 4,000 mAh izdržala je duže od jednog dana intenzivnog korišćenja u rukama web novinara, za koje se zna da nikada ne miruju, pa je uz praktično korišćenje svih funkcija na ovom modelu, elegantan dizajn i brojne olakšice bila sjajan bonus ovom testu.

Zaključak je da Samsung sa ovom serijom ide u dobrom pravcu – da korisniku olakša sve što se zahteva od telefona u današnjem vremenu, kao i da se funkcije olakšano koriste u istom trenutku! Jer vreme je SVE!

Sve specifikacije modela nađite na linku!

Kurir.rs, A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track